Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. ¨ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ   23/06/2008


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Και μετά λέμε ότι συμβαίνουν μόνο εδώ!
Είναι να αναρωτιέται κανείς γιατί μας πιάνει η ελληνική μιζέρια μας και η ανταλλαγή αλληλοκατηγοριών όταν συμβαίνουν και αλλαχού. Φυσικά και δεν είναι λόγος δικαίωσης των διαφόρων παρατράγουδων που μπορεί να λαμβάνουν χώρα ανά την ελληνική επικράτεια. Αλλά μιας και συμβαίνουν και σε ...προηγμένες χώρες πάει να πει ότι δεν έχουμε την ιδιοκτησία της πρωτοτυπίας και ότι είναι ένα συνηθισμένο και φυσιολογικό συναίσθημα με ελαφρυντικό τον ...πρότερο έντιμο βίο.
Πάει χάλασε ο κόσμος! Αν είναι να υπεισέλθει το χρήμα όλα γίνονται γης Μαδιάμ. Θα ταλαντευθεί και ο πιο ηθικός. Χώρια που περνάμε και χαλεπούς καιρούς και κάνουμε κρα για μερικά ευρώ παραπάνω. Όχι όταν είναι μερικές χιλιάδες έως εκατομύρια και βάλε... 
"Δίδονται μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών σε ξένους φοιτητές που δεν γνωρίζουν σχεδόν καθόλου αγγλικά" δηλώνει στο ΒΒC o καθηγητής ενός παγκοσμίως γνωστού βρετανικού πανεπιστημίου, που ζήτησε όμως να διατηρήσει την ανωνυμία του.
Χαζός είναι να βγει φάτσα φόρα! Να αρχίσουν να τον κυνηγάνε; Διότι η Βρετανική εκπαίδευση φημίζεται παγκοσμίως για την αυστηρότητα της και την ακεραιότητα της. Τώρα μας τα φέρνουν τα πάνω κάτω!
Για παράδειγμα, η εφημερίδα "Ιντιπέντεντ" αναφερόταν τις προάλλες στις απόψεις του καθηγητή Τζέφρι Όλντερμαν, σύμφωνα με τον οποίο συνάδελφοί του δέχονται πιέσεις για να δώσουν καλύτερους βαθμούς στους ξένους φοιτητές τους που φέρνουν πολύτιμο συνάλλαγμα στη χώρα! Τα βρετανικά πανεπιστήμια έχουν κάθε χρόνο έσοδα σχεδόν 2 δισεκατομμυρίων ευρώ μόνον από τα δίδακτρα που καταβάλλουν φοιτητές που προέρχονται από χώρες που δεν είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο καθηγητής Όλντερμαν αναφέρει χαρακτηριστικά την περίπτωση κάποιου καθηγητή που παραιτήθηκε όταν το πανεπιστήμιό του έδωσε πτυχία σε 13 φοιτητές τους οποίους ο ίδιος και άλλοι εξεταστές είχαν κόψει! Σύμφωνα πάντα με τον κ. Όλντερμαν, κάθε πανεπιστήμιο, για να μπει στον κατάλογο των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που δίνουν τα περισσότερα "λίαν καλώς" και "άριστα", βάζει … νερό στο κρασί του... συμβουλεύοντας το διδακτικό του προσωπικό να είναι επιεικές στον τρόπο με τον οποίο βαθμολογεί τους φοιτητές.
Είναι σοβαρά τα πράγματα. Ως φαίνεται έπεσε και το τελευταίο κάστρο της ...σιδηράς εκπαίδευσης. Με τόσο νερωμένο κρασί ξέχασαν την ...κερκόπορτα ανοιχτή. Φαντάσου να μην ήταν κιόλας! 
Τέτοια βλέπουν και ακούν οι μαθητές και πηγαίνουν τρέχοντας!
Στην παραλία για κανένα μπανάκι φυσικά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου