Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ   07/07/2008


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Το παν είναι η φιλοξενία να έχει όλα τα απαιτούμενα ...προσόντα που να την κάνουν τέτοια ώστε να την εγκρίνει ο ξένιος Δίας.
Γι’ αυτό μεταξύ άλλων φτιάχτηκαν ειδικές κούπες για τους ηγέτες της Ομάδας των Οκτώ που περιδιαβαίνουν την υφήλιο και ασχολούνται με τα προβλήματα των χωρικών και ιθαγενών του παγκόσμιου χωριού μας.
Είναι μικρές ξύλινες κούπες με διάμετρο 8,2 εκ και 8 εκ ύψος στις οποίες είναι χαραγμένα τα αρχικά του ονόματος του κάθε ηγέτη. Με αυτές έγινε η πρόποση κατά τη δεξίωση που δόθηκε στη νήσο Χοκάιντο χθες, παραμονή της έναρξης της Συνόδου. Έχουν επίστρωση από φυσικό βερνίκι και τοιουτοτρόπως τις καθιστούν …βερνικωμένες. Να μην έχουν και ένα αναμνηστικό μαζί τους;
Και φυσικά πάνω στις κούπες είναι χαραγμένα πράσινα φύλλα για να δοθεί έμφαση στο ότι είναι φιλικές προς το περιβάλλον κάτι που αρμόζει σε μια τέτοια περίσταση. Και αυτό διότι οι ηγέτες θα επικεντρώσουν τις συζητήσεις τους στο θέμα των κλιματικών αλλαγών και στο περιβάλλον.
Αυτή η …επικέντρωση των συζητήσεων είναι που με τρομάζει. Διότι δεν ξέρουμε μετά από πόσα ταξίδια και πόσες συναντήσεις θα …λοξοδρομήσουν από την επικέντρωση και θα φτάσουν στην ουσία του πράγματος και στη εφαρμογή κάποιων προγραμμάτων. Διότι το περιβάλλον ούτε από συναντήσεις ξέρει ούτε από προπόσεις.
Σήμερα Δευτέρα ξεκινά η σύνοδος κορυφής των οκτώ και θα …επικεντρωθούν και στην ακρίβεια των καυσίμων και τα τρόφιμα. Και θα αποφασιστεί να δημιουργηθεί ένα σύστημα αποθήκευσης σπόρων για να μπορούν να αντιμετωπίζονται οι μελλοντικές επισιτιστικές κρίσεις. Σύμφωνα με την πρόταση κάθε χώρα μέλος της G8 θα πρέπει να έχει αποθηκεύσει εξειδικευμένες ποσότητες σπόρων και να τις διαθέτει στην αγορά σε μια συντονισμένη προσπάθεια για να σταθεροποιηθούν οι τιμές των σιτηρών όταν αυτό θα απαιτείται.
Πρέπει λοιπόν να κοιμόμαστε ήσυχοι. Αφού δουλεύουν οι 8 για μας τι άλλο να σκεφτούμε. Δεν πρόκειται να πεινάσουμε ποτέ. Εκτός κι αν η μελλοντική τροφοδοσία θα έχει να κάνει με ανταλλαγή ...ανταλλαγμάτων. Δώσε να σε δώσω.
Πάντως προβλέπεται το πετρέλαιο να φτάσει τα 200 δολάρια το βαρέλι στα επόμενα δύο χρόνια. Αυτό, παρεμπιπτόντως, για να ξέρουμε αν θα πρέπει να ετοιμάζουμε ...σιταποθήκες ή ...ντεπόζιτα!  
Και να οι κούπες ...στο αέρα!
Άντε, στην υγειά μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου