Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  24/05/2008


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Αυτοί οι πανεπιστημιακοί ώρες, ώρες...
Είναι λίγο οι απότομες αλλαγές θερμοκρασίας, είναι λίγο η αμφιβόλου προελεύσεως διατροφή, είναι λίγο που τα βόρεια πελάγη έχουν ένα διαφορετικό αέρα... Αν τα μαζέψεις όλα μαζί νάσου και οι παρενέργειες στο ...πιτς φιτίλι! Άντε μετά να συμφωνήσεις με τα αμφιβόλου σκέψης πορίσματα πανεπιστημιακών. Έχεις να αντιμετωπίσεις κάτι σαν το αλάθητο του Πάπα.   
Βγήκε προχτές ένας πανεπιστημιακός και άρχισε τις δηλώσεις. Κάτι ήθελε να πει, το είπε και ...λαλήσαμε! Και για να το πει σημαίνει ότι ασχολήθηκε με το θέμα. Εντρύφησε πάνω στο αντικείμενο. Το παίδεψε το ζήτημα. Την ερεύνησε την υπόθεση. Και απεφάνθη.
Το IQ, η ευφυΐα, η εξυπνάδα δηλαδή, είναι προνόμιο των εύπορων τάξεων! Η εργατική τάξη έχει χαμηλότερο IQ  και τα μέλη της εργατικής τάξης δεν θα πρέπει να πιστεύουν ότι μελλοντικά μπορούν να φοιτήσουν σε ...κορυφαία πανεπιστήμια.
Πρέπει να κουράστηκε πολύ στην έρευνα του αυτός ο κύριος καθηγητής του πανεπιστημίου του Νιούκασλ, από Βρετανία μεριά. Η δήλωση του περιλαμβάνει το παρακάτω ...απόσταγμα σοφίας: “ Η Βρετανία έχει επενδύσει πολύ χρόνο και προσπάθεια θέλοντας να αποδείξει ότι πανεπιστήμια όπως το Κέμπριτζ και η Οξφόρδη αποκλείουν μεγάλο αριθμό ανθρώπων από χαμηλά κοινωνικά στρώματα, χωρίς να λάβει υπόψη της το γεγονός ότι οι ανώτερες κοινωνικές τάξεις έχουν σημαντικά υψηλότερο IQ από τις υπόλοιπες”.
Τρέχοντας βγήκε μετά η γενική γραμματέας της Ενωσης Κολλεγίων και Πανεπιστημίων της Βρετανίας να το ...μαζέψει λίγο το ύφασμα γιατί τραβούσε από πολλές μεριές.
Το πήρε το ρούχο και το άλλαξε στο πιο ...φυσιολογικό. Απλώς οι εύπορες τάξεις έχουν την οικονομική δυνατότητα να έχουν ένα πιο ευνοϊκό ξεκίνημα στη ζωή. Παροχές ερεθισμάτων που προσφέρουν μια κατάλληλη ανάπτυξη ενός περιβάλλοντος με στόχο την καλύτερη εκπαίδευση. Ωστόσο, συνεχίζει η γενική γραμματέας, θεωρεί ότι είναι ευθύνη της πολιτείας η εξασφάλιση της πρόσβασης στη γνώση των ατόμων με τα απαραίτητα εφόδια, ανεξάρτητα από την οικονομική τους θέση.
Διότι έχουμε δει και πλείστα παραδείγματα ορμώμενα εκ των εύπορων τάξεων που κυκλοφορούν εν αφθονία στον ...κήπο της Εδέμ του πλανήτη μας να επιπλέουν αποκλειστικά και μόνο εξαιτίας της περιρρέουσας οσμής του χρήματος.
Η μέτρηση IQ γίνεται με ...ηλεκτρικό η με ...παραφινέλαιο;
Για να ξέρουμε πόσο θα κρατήσουμε…!     







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου