Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ   02/07/2008


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Κοίτα να δεις τι γίνεται στον κόσμο!
Προφανώς έχεις λύσει όλα σου τα προβλήματα και ασχολείσαι με άλλα δευτερευούσης σημασίας ...προβλήματα.
Ούτε ...υπαρξιακές απορίες, ούτε οικονομικές ...απορίες, ούτε εκατομμύρια ευρώ να γυροφέρνουν από τράπεζα σε τράπεζα και από χέρια σε χέρια. Ούτε καν απορίες γιατί να μην έχουν πέσει κάποια ευρώ και στη δική σου τσέπη. Προφανώς ή είναι μικρή ή ξέχασες να την μπαλώσεις από την τρύπα που δημιουργήθηκε από το βάρος των κερμάτων. Οπότε δεν σου μένει τίποτα.
Άσε που ο χορός των εκατομμυρίων ξέρει να χορεύει σε μεγάλα σαλόνια όπου δεν μπορείς να έχεις εύκολα πρόσβαση σαν απλός πολίτης. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να παρακολουθείς από έξω κρυφοκοιτώντας μέσα από το παράθυρο τις πλούσιες βεγγέρες και τους τυχερούς που συμμετέχουν στις πλούσιες χοροεσπερίδες. Δεν θυμήθηκε κανείς να σου στείλει μια πρόσκληση και σένα.
Δημόσια συζήτηση στο Κοινοβούλιο της Σουηδίας προκάλεσε ένα 8χρονο αγόρι γιατί δεν κάλεσε δυο συμμαθητές του στο πάρτι των γενεθλίων του. Το σχολείο του παιδιού ανακοίνωσε ότι ο 8χρονος παραβίασε τα δικαιώματα των δύο παιδιών και κατήγγειλε το γεγονός στο σουηδικό κοινοβούλιο. Το σχολείο που βρίσκεται κάπου στη νότια Σουηδία, υποστηρίζει ότι από τη στιγμή που διανεμηθήκαν προσκλήσεις εντός των σχολικών εγκαταστάσεων τότε δεν πρέπει να γίνονται διακρίσεις.
Ο δάσκαλος αντελήφθη ότι δύο μαθητές δεν είχαν πάρει πρόσκληση  οπότε κατάσχεσε όλες τις προσκλήσεις. Στη συνέχεια ο πατέρας του 8χρονου κατέθεσε έγγραφη απολογία μέσω του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της περιφέρειάς του. Στην απολογία αναφέρεται ότι τα δύο παιδιά δεν κλήθηκαν στο πάρτι από το γιο του γιατί το ένα δεν είχε καλέσει και εκείνο στο πάρτι του τον 8χρονο και με τον άλλο είχαν φιλονικήσει.
Λογικά και απλά πράγματα.  Και τόσο αφύσικα με τα δικά μας.
Ο κόσμος βρίσκεται σε άλλες σφαίρες. Σε καταπατήσεις δικαιωμάτων και ψυχολογικών τραυμάτων ...παιδικών πάρτι.
Είναι μακρύς ο δρόμος μέχρι τα πάρτι των μεγάλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου