Κυριακή 1 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 31/07/2009


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Τώρα είναι που θα γίνουμε Ευρώπη. Αν θέλετε και Αμερική.
Διότι μια εικόνα διαφορετική τη χρειαζόμαστε. Την έχουμε ανάγκη. Να αλλάξει το ετούτο μας και να δείξουμε μια ανώτερη πνευματική ...υποστάθμη!
Θα γεμίσουμε κολλέγια. Τελεία και παύλα! Θέλουμε να μορφωθούμε. Να πάρουμε ένα χαρτί στο χέρι μας. Να αποδείξουμε ότι είμαστε μορφωμένοι. Οτι κατέχουμε γνώσεις και είμαστε άξιοι απόγονοι των ένδοξων προγόνων μας! Καιρός να μορφωθεί ο ελληνικός λαός.
Δόθηκαν ήδη καμιά τριανταριά άδειες κολλεγίων σε όλη τη χώρα και χαράς ευαγγέλια για όσους δεν καταφέρουν την εισαγωγή τους στην παραδοσιακή εκπαίδευση που επικρατούσε τόσα χρόνια. Καινούριες πόρτες και παράθυρα ανοίγονται διάπλατα στη νεοελληνική εκπαίδευση που απεγνωσμένα αναζητούσε την ανανέωση. Εξ άλλου υπήρχε και η απειλητική ράβδος της ευρωπαϊκής ένωσης με την κοινοτική της οδηγία που απαιτούσε την πανευρωπαϊκή εναρμόνιση.
Τζάμπα πήγαν τόσες διαμαρτυρίες και ενστάσεις και συζητήσεις επί συζητήσεων. Χαμένος τηλεοπτικός χρόνος για ένα χαμένο παιχνίδι από την αρχή. Αλλά όλα είναι προδιαγραμμένα σε αυτή τη ζωή.
Πού να πάμε να κρύψουμε τον πόνο μας και την απελπισία μας; Σε ποια κρυφά μονοπάτια να μπουσουλήσουμε τον κρυφό μας πόθο; Πόσο να αντέξουμε την απόγνωσή μας για το κρυφό μαράζι της μόρφωσης; Η δημόσια εκπαίδευση τέλος. Νέα εποχή ανατέλλει! Αλλά χαλάλι. Ελπίζουμε ότι θα περιοριστεί η εξαγωγή συναλλάγματος προς όφελος της οικονομίας μας. Εκεί που είναι να πετάμε τα λεφτά μας σε Αγγλίες και Αμερικές, ας αφήσουμε τα λεφτά μας εντός των χωρικών υδάτων μας. Κάτι είναι και αυτό!  
Από την άλλη, πόσο μπορούμε να πιστέψουμε ότι τα ανωτέρω κολλέγια θα ανταποκριθούν στην αναζήτησή μας για περαιτέρω σπουδές; Θα το επιτρέψει η ελληνική ιδιοσυγκρασία και η ελληνική πραγματικότητα;
Θα φανεί! Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα!
Προσοχή όμως μη γκρεμοτσακιστούμε κάτω από την μπάρα και τρέχουμε στις ορθοπεδικές κλινικές.
Η ...περπατούρα δεν είναι λύση! 

**********
ΥΓ. Η στήλη θα απουσιάσει επί δεκαπενθήμερον λόγω της γνωστής θερινής ραστώνης!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου