Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 29/12/2009


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Δεν μπορεί! Θα φταίει το κλίμα!
Δεν εξηγείται διαφορετικά αφού παρατηρείται το ίδιο φαινόμενο. Κάτι διαφορετικό θα έχει η περιοχή της Μεσογείου. Κάτι οι αγέρηδες, κάτι η θερμοκρασία, κάτι ο ήλιος, κάτι το ένα, κάτι το άλλο, θα συντελούν σε αυτό που λέμε απογαλακτισμός των αντρών. Δηλαδή η αποκόλληση του άντρα από τη μητρική εστία.
Μια στατιστική έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης έδειξε ότι οι άντρες, κάτοικοι των χωρών που βρέχονται από τη Μεσόγειο καθυστερούν να εγκαταλείψουν το πατρικό τους σπίτι. Σε μεγαλύτερη ηλικία από ό,τι στις άλλες χώρες αποφασίζουν να αφήσουν ...ήσυχα τα πάτρια εδάφη. Λέτε να φταίει το κλίμα ή το ...μικροκλίμα;
Την πρωτιά την έχουν οι Βούλγαροι, που μας μπερδεύει λίγο γιατί η Μεσόγειος δεν έχει ντε καλά την άμεση επαφή μαζί τους! Αλλά όσο νάναι τα νερά μπερδεύονται μεταξύ τους και λίγο από Μεσόγειο καταφθάνει και εκεί. Όταν πλέον γίνονται 31 χρονών και έξι μηνών αποφασίζουν οι άντρες της Βουλγαρίας να αποκοπούν από το μητρικό γάλα. Ακολουθούν οι Ιταλοί αμέσως μόλις κλείσουν τα 31 τους. Αυτοί και αν δεν είναι βουτηγμένοι στα μαγικά νερά της Μεσογείου! Αμέσως μετά είναι οι Έλληνες και οι Μαλτέζοι που αποφασίζουν στα τριάντα τους να ακολουθήσουν τους υπόλοιπους. Κοντά είναι εξ άλλου! Και από πίσω ακολουθούν οι Ισπανοί και οι Πορτογάλοι που αποχωρίζονται την  γονική εστία στα 29 τους χρόνια και τέσσερις μήνες. Σε γενικές γραμμές, όσο πιο ζεστό και μεσογειακό είναι το κλίμα στην ίδια πάνω κάτω ηλικία τρώει ...το μπιμπερό η γάτα!
Οι Γάλλοι μπορεί να βρέχονται από τη Μεσόγειο αλλά πιάνουν και τη βόρεια περιοχή. Οπότε τα πράγματα αρχίζουν και χαλούν εδώ. Στα 24 τους κουνούν το μαντήλι του αποχαιρετισμού.
Ακολουθούν την ίδια ηλικία όλες σχεδόν οι βόρειες χώρες με εξαίρεση την Φινλανδία που τρέχει ...στα λιμάνια και στα τρένα σε ηλικία 23 ετών!
Στην έρευνα υπάρχει και μια σημείωση που αναφέρει ότι η μέση ηλικία στην οποία οι νέοι φεύγουν από το πατρικό τους σπίτι τείνει να αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου, τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άντρες. Και ειδικά οι Έλληνες και οι Ιταλοί μένουν με τους γονείς τους ένα χρόνο περισσότερο σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία.
Καιρός να βελτιώσουμε λίγο την ποιότητα ...ντελίβερι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου