Σάββατο 7 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 18/12/2008


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Αν το καλοσκεφτείς μας αρέσει να βρισκόμαστε υπό καθεστώς ...τρομοκρατίας.
Να βρισκόμαστε σε κατάσταση τρόμου. Μια κατάσταση που να σαγηνεύει το νευρολογικό μας σύστημα για να βρίσκεται σε μια κατάσταση ομηρίας από τον τρόμο.

Ίσως μας ανεβάζει και την αδρεναλίνη. Θέλουμε προφανώς τον τρόμο να καλύπτει τα επόμενά μας βήματα. Θέλουμε να βρισκόμαστε τσιτωμένοι και να αγχωνόμαστε ίσως έτσι χωρίς λόγο. Ποιος λόγος υπάρχει να παρακολουθούμε ταινίες θρίλερ; Για ψυχαγωγία; Για διασκέδαση;  Παράξενα γούστα πρέπει να έχουμε!
Και σίγουρα η λατρεία αυτή του τρόμου πρέπει να έχει δικό του κεφάλαιο στον τόμο μάρκετινγκ. Τρομοκρατήστε τον κόσμο για να πουλήσετε.
Και νάσου δηλώσεις και ανακοινώσεις και νάσου καλυφτείτε, έρχεται. Και τι θα γίνει από εδώ και πέρα; Και νάσου οι εργατοπατέρες της πρωινής ζώνης με φανφαρόνικες δηλώσεις χτυπούσαν το καμπανάκι του κινδύνου ότι έρχεται η εβδομάδα των εβδομήντα πέντε ωρών την εβδομάδα. Ξεσηκωθείτε πληβείοι! Έρχεται ο μεσαίωνας! Και ο τρόμος κάλυπτε κάθε ευτυχισμένη πόλη. Το μάρκετινγκ έλεγε: Τρομοκρατήστε τους. Έστω και με ειδήσεις που μπορεί να μην είναι ακόμη αληθινές. Ώρες ατελείωτες πρωινής ζώνης προειδοποιούσαν για τον κίνδυνο που  προελαύνει και ο δυστυχής πληβείος καρφωμένος στην οθόνη παρακολουθούσε το δράμα που πλησιάζει, έρχεται. Και συνέχιζε να παρακολουθεί ξεχνώντας το αγαπημένο  του σπορ, το ζάπινγκ. 
Διότι ο στόχος ήταν αυτός. Η καθήλωση για να κρατήσουμε τα νούμερα. Ο τρόμος και η δυστυχία και η μιζέρια θα δείξει το δρόμο για τα νούμερα της τρισκατάρατης AGB. Διαφορετικά κομμένα όλα. Η καριέρα βρίσκεται συνέχεια υπό τον τρόμο της δαμόκλειας σπάθης.   
Και την επόμενη μέρα ...άκρα του τάφου σιωπή!
Άλλα θέματα γαργαλιστικά.
Ίσως μια ελάχιστη αναφορά ότι αυτά που λέγαμε χθες δεν ισχύουν. Διότι αυτά που λέγαμε χθες ήταν υπό σκέψη και όχι πραγματικά. Διότι αυτά που λέγαμε χθες ήταν υπό ψήφιση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και δεν ήταν τετελεσμένα γεγονότα. Άσχετο αν τα παρουσιάζαμε διαφορετικά.
Συγχωρέστε μας αλλά δεν θα το ξανακάνουμε.
Αλλά θέλαμε την καθήλωσή σας στη δική μας οθόνη.
Για να γλυτώσουμε τη δικιά μας αποκαθήλωση!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου