Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  11/05/2008


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Έκτακτες ειδήσεις προς …ναυτιλλομένους άπασας της επικράτειας!
Καλά είναι να έχεις μια οικιακή βοηθό στο σπίτι διότι όσο νάναι σήμερα βρίσκονται εκτός σπιτιού αμφότεροι ο μπαμπάς και η μαμά προς εργασία για την οικονομική ανόρθωση και κοινωνική ευεξία της κάθε οικογένειας που σέβεται τον εαυτό της αλλά και την εικόνα της. Πού να προλάβει η καημένη η μαμά και τα του σπιτιού. Σκούπισμα, πλύσιμο, μαγείρεμα και τα συναφή καλύπτουν κοντά ένα οκτάωρο.
Ας όψονται οι σειρήνες των φεμινιστικών τάσεων και ποικίλων οργανώσεων. Και σπίτι και δουλειά! Νάναι καλά που τα βολέψαμε και τα δυο!
Και παρουσιάστηκε σε μετάλλαξη …η οικιακή βοηθός που μπορεί να είναι ημεδαπή η αλλοδαπή! Ως συνήθως αλλοδαπή και όχι όπως το πάλαι ποτέ από νησί των ευάερων Κυκλάδων! Τα τελευταία χρόνια πιάσαμε πιο βόρεια και ηπειρωτικά.
Και έγινε μέλος της κάθε οικογένειας με τα μέσα της και τα έξω της. Άλλες πλήρους εμπιστοσύνης με κλειστά μάτια. Ερμητικά μάλιστα!
Αλλά τα νέα που μας έρχονται από τα ενδότερα ηπειρωτικά δεν είναι και τόσο  ευχάριστα για τις πλήρεις ελευθερίες των οικιακών βοηθών.  
Διότι κάτι μπορεί να νοιώσεις ότι λείπει! Τις περισσότερες φορές κάτι έχει σπάσει και δεν σου λένε τίποτα! Σου λέει, άσε θα το μάθει αργότερα, σε ανύποπτο χρόνο, κάπου μεταξύ της αχρηστίας του αντικειμένου  και της πλήρους αδράνειας στο χώρο!
Να σου λείπουν όμως έγγραφα, ταυτότητες και να οδεύουν προς τραπεζικά γκισέ προς άγραν χιλιάδων ευρώ προς άμεση χρήση, πάει πολύ!  
Διότι έτσι έκανε οικιακή βοηθός περιοχής Ιωαννίνων. Πήγε μια ωραία πρωία να πάρει καταναλωτικό δάνειο 15.000 ευρώ με έγγραφα της ιδιοκτήτριας του σπιτιού όπου εργαζόταν.
Ατύχησε όμως και στις δυο τράπεζες που πήγε και τελικά συνελήφθη.
Κατά τα άλλα, η ιδιοκτήτρια πλήρωνε …καθαριστικά πιστεύοντας ότι κατά την επιστροφή της θα έβρισκε να ευωδιάζει το σπίτι της …ανθισμένο  λιβάδι και ανοιξιάτικα γιασεμιά!
Μόνο που λογάριαζε χωρίς …τη νοικοκυρά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου