Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 24/08/2009


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Πάλι από την αρχή!
Κάθε καλοκαίρι στεκόμαστε μάρτυρες μιας εφιαλτικής κατάστασης που κατατρώει ό,τι απομένει από το προηγούμενο καλοκαίρι. Σαν ένα εφιαλτικό σενάριο οικολογικής καταστροφής, και όχι μόνο, που προβάλλεται σε συνέχειες κάθε Αύγουστο. Διότι Αύγουστο έχουμε τους κομπάρσους που βοηθούν στην εξέλιξη του σεναρίου και της πλοκής αυτού του εφιαλτικού έργου. Διότι μια απέραντη φωτιά χρειάζεται και δυνατούς ανέμους. Και αρρωστημένα μυαλά, εκτός και αν οι φωτιές ανάβουν από μόνες τους. Που μπορεί να γίνει και αυτό κάτω από ορισμένες ιδανικές συνθήκες. Μέχρι στιγμής όμως φαίνεται ότι οι φωτιές δεν άναψαν μόνες τους. Κάποιος μπορεί να βοήθησε είτε ακούσια είτε εκούσια. Μπορεί να ήταν εμπρησμός. Μπορεί να ήταν αναμμένο τσιγάρο, μπορεί να ήταν ...οικολογικά σκουπίδια εκδρομέων! Κάτι πάντως ήταν! Και επήλθε η μεγάλη καταστροφή.
Τώρα όμως τι γίνεται; Μπορεί να ανακαλυφθεί η αλήθεια; Σίγουρα όχι. Θα ακουσθούν ένα σωρό σενάρια και πάλι και χαράς ευαγγέλια για τους μόνιμους κατοίκους ...παραθύρων που θα έχουν έτοιμες τις λύσεις και ...κάνε με πρωθυπουργό για μια μέρα!
Αν πάντως ήταν εμπρησμός, αποδεικνύει ότι τίποτα δεν στέκεται εμπόδιο μπροστά στο κέρδος και στην οικονομική ωφέλεια των άμεσα ενδιαφερομένων. Και αυτό είναι το χειρότερο. Διότι βλέπουμε αργά αλλά σταθερά ότι βαδίζουμε σε μια εποχή όπου όλα μετριούνται με το ...φούσκωμα της τσέπης.
Αμέτρητες εφιαλτικές εικόνες ξεπηδούν μέσα από φλόγες, στάχτες, μια πλήρης καταστροφή και άνθρωποι που απεγνωσμένα προσπαθούν να εμποδίσουν το τρεχαλητό της πύρινης λαίλαπας. Ενα ανελέητο κυνηγητό πίσω από μια καταστροφή που αποδεικνύεται χίμαιρα!
Ατελείωτα χιλιόμετρα μιας καταστροφής που δεν βρίσκει πουθενά εμπόδιο ...οπισθοχώρησης. Και στο τέλος τι θα απομείνει;
Δυστυχώς, ατελείωτες συζητήσεις επί συζητήσεων για την έλλειψη κράτους και προστασίας.
Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω!
Πότε κιόλας άδειασε η αίθουσα; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου