Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ    27/08/2009


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Αν τυχόν αισθανθείτε τη γη να τρέμει κάτω από τα πόδια σας, μην ανησυχήσετε!
Δεν είναι τίποτα! Μπορεί να πέσαμε σε κενά αέρος και ταρακουνηθήκαμε λίγο. Κάτι σαν λακκούβα στον δρόμο. Μην δίνετε σημασία, από τη μετακόμιση είναι.
Δεν κυκλοφόρησε ευρέως το νέο αλλά μετακομίζουμε. Σε άλλη γειτονιά, ευάερη, ευήλια, με δροσιά, αεράκι, χαμηλότερες θερμοκρασίες!
Μην το συζητάτε! Κάτι σαν βόρεια προάστια ένα πράγμα. Και το κυριότερο χωρίς πυρκαγιές. Οι θερμοκρασίες δεν θα το επιτρέπουν. Λίγο θα μας ταλαιπωρήσει η μετακόμιση αλλά δεν πειράζει. Μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος!
Η NASA αποφάσισε να μας ...μετακομίσει! Βρήκαν τρόπο - τρόπος του λέγειν, δηλαδή – να σταματήσουν την υπερθέρμανση του πλανήτη μετακινώντας τον σε ένα πιο ψυχρό σημείο του διαστήματος. Είναι απλά, λέει, τα πράγματα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να περάσουν με δύναμη δίπλα από τη Γη μερικοί κομήτες και η τροχιά της θα μεταβληθεί. Έτσι θα μεταφερθούμε σε ένα ασφαλέστερο και ψυχρότερο σημείο του ηλιακού μας συστήματος. Εκπληκτική ιδέα!
Και άμα οι κομήτες δεν τα καταφέρουν και δεν περάσουν ξυστά από δίπλα μας αλλά πέσουν επάνω μας; Κλάφτα Χαράλαμπε, τότε!
Και είναι τόσο σίγουροι που λέει ότι αυτή η μετακόμιση θα εξασφαλίσει άλλα 6 δισεκατομμύρια χρόνια χρήσιμης ζωής στον πλανήτη.
Το σχέδιο, που επινόησε ο Δρ. Λόγκλιν και οι συνεργάτες του Ντον Κορικάνσκι και Φρεντ Ανταμς, απαιτεί την προσεκτική κατεύθυνση ενός κομήτη ή ενός αστεροειδούς ώστε να περάσει ξυστά από τον πλανήτη μας και να μεταφέρει τμήμα της βαρυτικής του ενέργειας στη Γη.
«Η ταχύτητα της τροχιάς της Γης θα αυξηθεί και έτσι ο πλανήτης μας θα μετακινηθεί σε μία υψηλότερη τροχιά, μακριά από τον Ήλιο,» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λόγκλιν.
Οι μηχανικοί θα κατευθύνουν τότε τον κομήτη τους ώστε να περάσει πολύ κοντά από τον Δία και τον Κρόνο και να συμβεί η ακριβώς αντίθετη διαδικασία. Ο κομήτης θα πάρει ενέργεια από έναν από τους δύο αυτούς γιγάντιους πλανήτες. Στη συνέχεια, η τροχιά του θα τον γυρίσει πίσω προς τη Γη και η διαδικασία θα επαναληφθεί.
Απλά πράγματα!
Αρχίστε να μαζεύετε ...κούτες! Μη βιάζεστε όμως! Το σχέδιο είναι για εφαρμογή στις επόμενες γενιές. Εμάς δεν μας πιάνει το σχέδιο.
Έχουμε μερικά εκατομύρια χρόνια μπροστά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου