Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 17/09/2009


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Είναι η εποχή ευτυχίας του ψηφοφόρου!
Όλος ο κόσμος περιστρέφεται γύρω από αυτόν δίνοντας του την αυτοπεποίθηση ότι αυτός είναι το κλειδί που θα λύσει το μυστήριο. Ένα μυστήριο που κρατάει καλά εδώ και μέρες και θα συνεχίζει να είναι θρίλερ για τις επόμενες.
Ποιος θα γίνει πιο πιστευτός; Ποιος θα μπορέσει να αποδείξει λεκτικά ότι είναι ο καλύτερος για την πρώτη θέση; Αυτόν τον καλύτερο που ψάχνουμε να βρούμε εδώ και δεκαετίες; Και ακόμα από ό,τι φαίνεται δεν τον έχουμε βρει. Διότι σε κάθε προεκλογική περίοδο ο απερχόμενος την εξουσία αποδοκιμάζεται για την κακοδιαχείριση που έφερε την χώρα σε δεινή κατάσταση.
Άρα κάθε φορά ο λαός προφανώς πλανάται και αποφασίζει λανθασμένα σε ποιόν θα παραδώσει την σκυτάλη. Κάθε φορά εξαπατάται από τις σειρήνες, μπερδεύεται και μοιράζει λάθος εντολές.
Και ποιός είναι ο καλύτερος; Πώς θα υπερπηδήσουμε το σκόπελο της αστοχίας; Θα πρέπει να μορφωθούμε ακόμα περισσότερο για να έχουμε την ικανότητα να επιλέξουμε τον καλύτερο; Και πώς μπορούμε να μορφωθούμε; Να ξανακαθίσουμε και πάλι στα θρανία; Και ποιο σχολείο είναι αυτό που θα μπορέσει να δεχτεί υποψήφιους μαθητές για την εμπέδωση του μαθήματος σωστής επιλογής; Δύσκολοι  καιροί για πρίγκιπες.
Η επιλογή του σωτήρα επηρεάζεται από ένα σωρό πυρπολήσεις του νου που τελικά κατακαίγεται από ό,τι φαίνεται.
Ουδείς ξέρει τι πρόκειται να αναφανεί από τα αποτελέσματα των νέων εκλογών. Και πώς να ξέρει άλλωστε; Η κυοφορία είναι απρόβλεπτη. Άσχετα αν η επιστήμη μπορεί τώρα πλέον να διακρίνει το φύλλο του εμβρύου και να αποκαλύψει τι μέλλει γενέσθαι. Άγνωσται αι βουλαί του Κυρίου!
Αναμένοντας τα πολυπόθητα ...ντιμπέιτ - κατά κόσμο, δημόσιες συζητήσεις - κομμάτων και αρχηγών  για να βγάλουμε την τελική μας απόφαση καιρός είναι να μελετήσουμε τις λάγνες υποσχέσεις κομμάτων και αρχηγών. Διότι δεν μπορούμε να συμμετάσχουμε στην ....τηλεπαιδεία που προσφέρει η τεχνολογία χωρίς έστω τις βασικές γνώσεις του παιχνιδιού.
Όσοι δεν μελετήσουν, δύσκολα θα μπορέσουν να συμμετάσχουν στο μάθημα. Γι’ αυτό καλό είναι να περιορίσουμε εξόδους και άσκοπες μετακινήσεις προς εκμετάλλευση του χρόνου για μια άρτια μελέτη.
Άντε, καλό διάβασμα και όχι πολλούς καφέδες! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου