Σάββατο 7 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ"  ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ   14/11/2008


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Το πρόβλημα είναι ότι έχουμε πρόβλημα!
Μεγάλο! Μέγιστο!
Διότι τέτοια πολιτιστική αδρεναλίνη δεν μπορούμε να την αντέξουμε! Σέρνονται εγκεφαλικά, χοληστερίνες και τα συναφή των ιατρικών εξετάσεων και όσο νάναι μια προσοχή χρειάζεται. Πόσο να αντέξει κανείς όταν περνάει στο μεδούλι του και μέχρι τα εσώψυχα του DNA του τέτοια πολιτιστική προσφορά. Έλεος! Χρειάζεται μια αποτοξίνωση. Μια ιατρική παρακολούθηση. Κάπου να βρεθεί μια εντατική μονάδα κατεπειγόντως!
Από το πρωί ξεκίνησαν οι προσφορές και συνεχίστηκαν μέχρι το μεσημέρι και ίσως και το απόγευμα και εν κατακλείδι μέχρι τα μεσάνυχτα.
Τους έπιασαν λέει για έλεγχο επειδή έτρεχαν και δε σταμάτησαν σε σήμα της αστυνομίας και τους τραβούσαν στο τμήμα, μετά στην ΓΑΔΑ, και για τους αδαείς - Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής – και μετά στην Ευελπίδων. Τέτοιος Γολγοθάς!
Και άρχισε ένας αγώνας τηλεοπτικός από παράθυρο σε παράθυρο και από ρούγα σε καλντερίμι για τη δημοσιοποίηση ...ανατριχιαστικών λεπτομερειών και ψηλάφηση των γεγονότων από τους παρατρεχάμενους φίλους καλλιτέχνες που αγωνιούσαν για την τύχη τους...
Οσονούπω ...λαμπάδιασε και η ...παραφιλολογία για την τύχη των επωνύμων.
Απαιτείται διαφορετική μεταχείριση για διάσημους και επωνύμους. Διότι όταν είσαι ...επώνυμος αυτό σημαίνει ότι έχεις επώνυμο, ...επίθετο ντε! Και ως ιδιοκτήτης ενός στιβαρού επωνύμου δικαιούσαι να φέρεσαι ανάλογα!
Και τι θα γίνει με τους απειράριθμους άτυχους που τυγχάνει να ταλαιπωρούνται από την έλλειψη ...επωνύμου, ...επιθέτου ντε!
Είδατε τι έπαθε ο ...κακομοίρης ο Σωκράτης που τον έσυραν στα δικαστήρια και τον καταδίκασαν σε θάνατο! Μέχρι κώνειο του έδωσαν να πιεί! Δεν του έφταιγε κανείς! Ας πρόσεχε να είχε επώνυμο για να μπορεί να φέρεται ανάλογα! Σκέτο Σωκράτης δεν λέει τίποτα!
Δεν μπορούσε κι αυτός ο αθεόφοβος να είχε ένα επώνυμο για να το περιφέρει δεξιά και αριστερά;  
Μάλλον στην εποχή μας θα τραβούσε χειρότερα λόγω έλλειψης επωνύμου!
Το πολύ πολύ να γινόταν ...ταβέρνα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου