Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 11/05/2011


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


 Τι σχέση μπορεί να έχει η Τρόικα με το νοσοκομείο Σερρών;
Απέραντη, τεράστια και επικερδή! Διότι η τρόικα είναι αυτή που μας κατάντησε σε αυτό το χάλι. Η τρόικα είναι αυτή που μας ανάγκασε να πούμε το ψωμί ψωμάκι! Δεν ήμασταν μια χαρούλα; Δεν είχαμε τα σέα μας και τα μέα μας και περνούσαμε μια χαρά; Μέχρι τη στιγμή που έκανε την εμφάνιση του ο κακός ο λύκος και μας τα πήρε όλα μέσα από το στόμα! Που είναι εκείνες οι καλές εποχές; Πούντες;
Ό,τι θέλαμε κάναμε! Παίρναμε από δω, παίρναμε από κει, γεμάτη η τσέπη και το στόμα. Ευτυχισμένοι καιροί! Που να χαθούνε, να χαθούνε οι αφιλότιμοι που πάνε να μας τα κόψουν όλα αυτά! Τίποτα δεν θα αφήσουν όρθιο. Ούτε κιχ δεν θα μπορούμε να κάνουμε. Θα αρχίσουν οι έρευνες και αλίμονο μας. Γιατί έτσι, γιατί αλλιώς και άντε μετά να βρεις δικαιολογίες. Τι καλά που ήταν τότε; Με χρυσά κουτάλια τρώγαμε και κανείς δεν μας έπαιρνε είδηση. Τώρα; Πλαστικά, και αυτά, αν μπορούμε να τα βρούμε! Πείνα, μεγάλη πείνα!
Και τι γίνεται σε καιρούς χαλεπούς σαν κι αυτούς που διανύουμε; Κάνουμε και δεύτερη και τρίτη δουλειά. Εξαντλητικά ωράρια. Πώς θα βγει αλλιώς ο άρτος ο επιούσιος; Τι να φταίει ο κακομοίρης ο μάγειρας στο νοσοκομείο των Σερρών που τόλμησε ο κακομοίρης να ανοίξει και δεύτερη δουλειά για να πορευτεί; Είδε και αποείδε και σου λέει, δεν μπλέκω και με το εμπόριο να δω Θεού πρόσωπο; Αλλά πώς; Με τι εμπόρευμα; Το σκέφτηκε πολύ και είδε σαν μια καλή επένδυση το εμπόριο αποικιακών και εδωδίμων. Γεμάτες οι αποθήκες του νοσοκομείου, λιγοστοί μάλλον οι ασθενείς του νοσοκομείου, περίσσευαν τα τρόφιμα, οπότε εκεί που να πάνε χαμένα, αποφάσισε να τα αξιοποιήσει.
Και τα κυκλοφόρησε στην αγορά. Με τιμές, άλφα, άλφα! Εξέδωσε και ένα κατάλογο, διότι το παν είναι η οργάνωση και το πρόσωπο της εταιρίας και αμολήθηκε στην αγορά. Κεσάτια οι άλλοι έμποροι στην αγορά. Που να μπορέσουν να συναγωνιστούν τις τιμές του νέου εμπόρου. Αφού αναγκάστηκε το εμπορικό επιμελητήριο να βγάλει ανακοίνωση διαμαρτυρίας για τις τιμές του. Τέτοια επιτυχία η επιχείρηση! Αλλά τελικά τζίφος! Η επιχείρηση έληξε άδοξα διότι συνελήφθη στα πράσα κατά τη στιγμή της …μετακόμισης των τροφίμων. Είδες τι γίνεται; Χάλασαν οι καιροί που ήταν όλα …ανθηρά!
Άντε να προκόψεις μετά!
Παντού κρίση!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου