Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  26/02/2009


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Ήταν ανένδοτη! Πυρ και μανία!
Δεν τον δίνουμε, πώς το λένε, δεν το καταλαβαίνετε; Ο,τι και να κάνετε, τον ... σας να χτυπάτε κάτω αυτό που φαντάζεστε να το βγάλετε από το μυαλό σας.
Τι το περάσαμε; Μπάτε σκύλοι αλέστε; Κάθε φορά που σας σφηνώνετε μια ιδέα, παθαίνετε μια αντράλα, άιντε, τον θέλουμε; Τι πράγματα είναι αυτά; Είστε σοβαροί; Είχαμε τις Κυριακές που μας ζαλίζατε έχουμε τώρα και τις καθημερινές. Κάθε Κυριακή, να ο ένας από εδώ, να ο άλλος από εκεί, να και ο παραπέρα, μας ζαλίζατε. Τώρα άρχισαν και τις καθημερινές το ίδιο τροπάρι!
Συγχυσμένη και αναψοκοκκινισμένη η θειά μου η Αμερσούδα συνέχισε.
Την κοπάνισε ο Παλαιοκώστας! Ε! και λοιπόν; Πρέπει να γίνει γκάλοπ για τη διάθεση του ελληνικού στοιχείου; Ανοιξε κι άλλο η ψαλίδα. Ε! και λοιπόν; Ας άνοιξε. Ψαλίδα είναι, την δουλειά της κάνει. Αλλοτε θα ανοίγει και άλλοτε θα κλείνει.
Βελτιώθηκε λέει το προφίλ, αλλά ο Κώστας παραμένει εκεί ακλόνητος. Καλά κάνει και έτσι θα παραμείνει. Δηλαδή επειδή έγινε μια ψιλοαπόδραση πάει να πει ότι άλλαξε στροφή και διάθεση ο κόσμος; Μα τι κάνουν οι υπεύθυνοι; Δεν υπάρχει κανείς υπεύθυνος να βάλει τάξη σε αυτή την χώρα; Είναι δυνατόν να θέλουν άλλο κόμμα και άλλο αρχηγό; Ένας υπεύθυνος για να βάλει μια τάξη, επιτέλους!
Σκούπισε το μέτωπο της, μάζεψε τα μαλλιά της προς τα πίσω, κάθισε καλύτερα στην καρέκλα της και ρούφηξε με απόλαυση το τσιγάρο της.
Να σου πω παιδί μου. Αυτά τα γκάλοπ πώς διάολο τα λένε είναι για να χαϊδεύουν τα κόμματα. Την μια μέρα έτσι, την άλλη μέρα αλλιώς. Αν βγει ο Κώστας, ο κάθε Κώστας σου λέω εγώ, ή ο κάθε Γιώργος και μοιράσει ψωμί στο κόσμο και χορτάσει το αντεράκι του να δεις που θα πάνε κατά διαόλου όλα αυτά τα παραπάνω. Και υποσχέσεις να είναι. Να δεις πώς αλλάζουν! Αλλά όχι και έτσι να επιμένουν!
Καλά το κόψατε το τσιγάρο όλοι εδώ μέσα; Ένα τασάκι πουθενά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου