Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 24/04/2009


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Άλλο πάλι και τούτο!
Τα αποτελέσματα καινούριας έρευνας είδαν το φως μιας γαλήνιας μέρας της παραθαλάσσιας χώρας μας και αρχίσαμε και να ψάχνουμε πού τέλος πάντων έχουμε βάλει τα χάπια μας. Έπρεπε να ανεβάσουμε την ψυχολογία μας, έστω και με τεχνητό τρόπο! Διότι πάλι το έχουμε χαμένο το παιχνίδι.
Είναι δυστυχισμένα, λένε, τα παιδιά μας. Δεν μεγαλώνουν σωστά. Μέσα στην μιζέρια και την εξαθλίωση αφού έχουμε κατακτήσει την εικοστή τρίτη θέση ...της μαύρης λίστας σε σύνολο είκοσι εννέα θέσεων. Δεν ενδείκνυται η χώρα μας για ανατροφή παιδιών. Άντε πάλι καλοκαιριάτικα να τα μαζεύουμε και να μεταναστεύουμε για τον βορρά.
Η έρευνα διεξήχθη από το πανεπιστήμιο της Υόρκης (Αγγλία) και συγκεκριμένα την Ομάδα δράσης για την Παιδική Φτώχεια. Ως λόγοι για την άσχημη θέση της Ελλάδας κρίνονται η κακή κατάσταση του εκπαιδευτικού συστήματος, που θεωρείται πως ασκεί υπερβολική πίεση στα παιδιά, καθώς και η συνολική κατάσταση της ευρωπαϊκής ηπείρου, με την κρίση να επηρεάζει, σταδιακά, εκφάνσεις της καθημερινής ζωής - ενώ η αυξανόμενη ανεργία δεν βοηθάει την κατάσταση.
Την πρώτη θέση στην κατάταξη κατέλαβε η Ολλανδία. Ακολουθούν η Σουηδία και η Νορβηγία. Για τους σκοπούς της έρευνας ελήφθησαν υπόψη 43 παράγοντες, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται κριτήρια όπως η παιδική θνησιμότητα, η παιδική παχυσαρκία, η οικονομική κατάσταση και οι συνθήκες στέγασης.
Ποιους ρώτησαν, τι ρώτησαν, πού τους βρήκαν; Δεν διευκρινίστηκε.   
Ήρθαν στην χώρα μας και πήραν αμπάριζα παιδιά και τους άρχισαν τις ερωτήσεις; Ούτε αυτό έγινε γνωστό. Έβγαλαν συμπέρασμα από τις μεσημεριανές εκπομπές της τηλεόρασης; Ούτε αυτό ξεκαθαρίστηκε. Από τα δελτία ειδήσεων και τα μικροπαράθυρα τους; Η απάντηση αγνοείται. Βγήκε συμπέρασμα από έρευνα ...επί χάρτου; Θα σας γελάσω.
Το γεγονός είναι ότι τα παιδιά που κατοικοεδρεύουν στο άκρο της βαλκανικής χερσονήσου περνάνε μια χαρά και δεν φαίνεται να πτοούνται από ...την κακή κατάσταση του εκπαιδευτικού μας συστήματος και των υπολοίπων πιεστικών καταστάσεων. Αντίθετα το απολαμβάνουν. Και χαίρονται τον ελεύθερο τους χρόνο ο οποίος εμφανίζεται να είναι ...συμπιεσμένος και ανύπαρκτος.
Είναι τρελοί αυτοί οι Γαλάτες! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου