Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  24/03/2009


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Πόσο γρήγορα μπορεί μια χώρα να αλλάξει πρόσωπο;
Πόσο γρήγορα μπορεί να δείξει ...έξωθεν ότι από μη σοβαροφανή γίνεται υπόδειγμα δημοκρατίας χωρίς εκδηλώσεις βανδαλισμού και τρομοκρατικών ενεργειών; Στο πίτς φιτίλι! Και από την άλλη ένα λίκνο δημοκρατίας να αποτελέσει θέατρο ...μπάτε σκύλοι αλέστε;
Δεν μπορείς να καταλήξεις σε μια άκρη, ούτε να εναποθέσεις τις ελπίδες σου πάνω σε φρούδες ελπίδες. Δεν ξέρεις τι μπορεί να σε ξημερώσει. Από την μια μέρα στην άλλη μπορεί να επικρατήσει ...άκρα του τάφου σιωπή και αμέσως να εκδηλωθούν ελπίδες αλλά και ασυγκράτητες αισιοδοξίες ότι οδηγούμαστε στην άκρη κάτω από έναν έναστρο ουρανό με ούριο άνεμο. Και μετά ...τσουνάμι! Όλα γίνονται.
Από τον ένα χρόνο στον άλλο οι διαδικασίες εκλογών μπορούν να αλλάξουν ριζικά και να δείξουν μια ισχυρά δημοκρατική χώρα με ώριμους πολίτες που ακολουθούν εν πλήρη αρμονία τις δημοκρατικές διαδικασίες. Ενώ εμείς ακόμα βρισκόμαστε στο έλεος μιας πλήρους συγχύσεως. Ακόμα ψάχνουμε πού βρίσκονται τα όρια της δημοκρατίας με την αναρχία. Ακολουθούμε μονοπάτια χωρίς αρίθμηση, χωρίς φωτισμό και από την γειτονιά της δημοκρατίας βρισκόμαστε στην συνοικία της αναρχίας και ...τούμπαλιν!
Ποιο δρόμο να πάρεις βαθιά μεσάνυχτα με κακοφωτισμένους και  κακοτράχαλους δρόμους;
Μια σαφή εικόνα ελεύθερης δημοκρατικής διαδικασίας επέδειξε η γειτόνισσα μας και δεν απομένει πλέον παρά ο επόμενος γύρος για να πέσει και η τελευταία πινελιά μιας υγιούς δημοκρατίας που ατενίζει το ευρωπαϊκό της μέλλον!
Τις εκλογές επέβλεψαν 524 ξένοι παρατηρητές, εκ των οποίων οι 297 ήταν παρατηρητές του ΟΑΣΕ/ODIHR. Μήπως έπεσαν πολλοί σε αναλογία με τους εκλογείς; Σαν πολλοί να μαζεύτηκαν σε αυτό το οικόπεδο ...φιλέτο!
Από την άλλη τα έχει βάψει μαύρα και η θειά μου η Αμερσούδα μόλις έμαθε ότι ο ...κολλητός της ο κ. Ομπάμα προβλέπεται να επισκεφτεί την άλλη γειτόνισσα μας και ούτε προβλέπεται να ρίξει έστω ένα βλέφαρο προς Ελλάδα μεριά.
Δεν βαριέσαι, φταίμε εμείς που είμαστε λίγο συναισθηματικοί με πρόσωπα και καταστάσεις και το δένουμε κόμπο ...το παραμύθι!
Ειδικά αν είναι και με χοντρό χρυσόδετο εξώφυλλο! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου