Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 26/05/2009


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Αυτά έχει η ζωή!
Ένα πρόβλημα εξαφανίζεται από ένα μεγαλύτερο πρόβλημα. Ως δια μαγείας μπορεί κάλλιστα να εξαφανιστεί ένα πρόβλημα που πιθανόν να είναι ...τεράστιο και να καίει ατελείωτα τηλεοπτικά παράθυρα. Κυριαρχεί μια συμπυκνωμένη μιζέρια σε οτιδήποτε μπορεί να συμβεί. Και επί πλέον βρισκόμαστε από πάνω του και το ποτίζουμε αδιαλείπτως για να το συντηρήσουμε και για να ευδοκιμήσει. Διαφορετικά τα πράγματα δεν θα μπορέσουν να επιβιώσουν.
Πού είναι οι ευτυχισμένες στιγμές που προσπαθούσαμε καταιγιστικά να λύσουμε το μυστήριο της αποτυχίας μας στην Γιουροβίζιον; Πού είναι οι ατελείωτες φιλοσοφικές εκσκαφές της παραμικρότερης λεπτομέρειας που τυχόν να ήταν υπεύθυνη για την ...εθνική τραγωδία; Πού εξαφανίστηκαν;
Ο μεγάλος ένοχος είναι οι ευρωεκλογές που πλησιάζουν. Αλλαγή θέματος, αλλαγή κεφαλαίου. Παρεμπιπτόντως, έτσι για ποικιλία, η προθεσμία του περιβόητου ΑΜΚΑ αποτέλεσε μια μικρή παρένθεση για την ενίσχυση της υπό εξαφάνιση και πνέουσας τα λοίσθια νευρωτικής μας κατάστασης. Αδηφάγες κάμερες ακολουθούσαν τις ταλαιπωρημένες ουρές που αναζητούσαν τον περιλάλητο αριθμό. Από τις πέντε το πρωί αναμονή, πεσμένες συνδέσεις, και μια αναζήτηση θέσης στο μικρόκοσμο του φακού. Η απελπισία φωτίζεται πλήρως. Και μια πληθωρική ορχήστρα με ειδικευμένους αρχιμουσικούς. 
Και ως δια μαγείας η μετατόπιση της προθεσμίας εξαφάνισε τα ξενύχτια και τις ουρές. Απόσβεση της ταλαιπωρίας. Φτάνει ή ουρά των εκλογών. Επανερχόμαστε τον Οκτώβρη. Η ίδια εικόνα, η ίδια τραγική μιζέρια της τελευταίας στιγμής θα ξαναγεννηθεί εκ νέου σε όλο της το μεγαλείο.
Διότι οι αναπάντεχες στιγμές κυκλοφορούν και ...οπλοφορούν. Και μπορούν μόνο να αντιστέκονται σε μια σανίδα σωτηρίας που καταφθάνει τεχνηέντως από το τούνελ των τηλεοπτικών παραθύρων. 
Το θέμα διεγράφη και η σωτηρία των ταλαιπωρημένων ψυχών χρεώνεται στον καθένα που ...σωτηροποιεί την ταλαιπωρία του Έλληνα πολίτη.
Θέλουμε δεν θέλουμε, το γυαλί διαμορφώνει την καθημερινότητά μας, την ψυχαγωγία μας, τον πολιτισμό μας, τις ευαισθησίες μας. Από την εκκίνηση μέχρι το τέρμα. 
Μην περιμένετε περισσότερα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου