Σάββατο 9 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! 14/1/2011

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ    14/01/2011

Ένας πανικός!
Γεμίσαμε εκατομμύρια και δισεκατομμύρια! Λεφτά από εδώ, λεφτά από εκεί. Όλοι μιλάνε για λεφτά. Λεφτά να δει το μάτι σου. Αφού οι κόρες των ματιών αρχίζουν και παίρνουν σιγά σιγά το σχήμα του ευρώ! Κοιτάς τον άλλο στα μάτια και πετάει ευρώ η ματιά του!
Πού βρίσκονται τόσα λεφτά; Και από την άλλη, γιατί κανείς δεν έχει; Διότι δεν έχει. Αλλιώς θα κινιόταν η αγορά. Και αφού δεν κινείται πάει να πει ότι δεν υπάρχει ...σταγόνα ευρώ!
Από την άλλη νάσου και η εφορία που εμφανίζεται με ψηλά τα χέρια να τα σείει κρατώντας χαρτιά και δισκέτες και να ωρύεται.
- Εδώ σας έχω! Παλιοψευταράδες, που δεν έχετε λεφτά. Γρήγορα ανοίξτε το πουγκί και ξαμοληθείτε στις αγορές για να κινηθεί το χρήμα. Το έχετε κλειδαμπαρώσει και μόνο κάθε πρωί ανοίγετε λίγο το καπάκι για να δείτε αν όλα είναι εντάξει και μετά πάλι στο ...σκοτάδι το εξώτερο!
Ανακαλύψεις επί ανακαλύψεων. Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς και από πού να ξεκινήσει!
Χιλιάδες φορολογούμενοι εξαφάνισαν ακίνητα 14 δις ευρώ! Πώς έγινε αυτό, άγνωστο. Πού τα πήγαν, πώς τα φυγάδευσαν, κανείς ακόμα δεν ξέρει.  Προφανώς είναι της τεχνολογίας playmobil. Στήνονται και ξεστήνονται στο ...πιτς φιτίλι! Χιλιάδες φορολογούμενοι έκρυψαν αμοιβές. Άλλοι χιλιάδες έκρυψαν καταθέσεις εξωτερικού. Άλλοι χιλιάδες έκρυψαν ΦΠΑ! Αλλά ας όψεται η ριμάδα η τεχνολογία, που τα βρίσκει σε κλάσματα δευτερολέπτου!
Ένας μικρός χαμός! Πώς να βγάλει άκρη μετά! Χιλιάδες από δω, χιλιάδες από εκεί, μαζευόμαστε μπόλικοι! Πώς να μαζέψει μετά λεφτά η χώρα! Από πού πήραμε και τα φτιάχνουμε όλα αυτά! Από κάπου μοιάσαμε! Δεν μπορεί.
Διότι αν είχε λεφτά το κράτος κάπως καλύτερα θα μπορούσε να αντέξει την κρίση με μικρότερες παρενέργειες. Αλλά όταν το ταμείο είναι μείον τι να σου κάνει! Αλλά και από την άλλη, να δώσω τα λεφτουδάκια μου στο κράτος και να μου τα φάνε άλλοι; Πώς να το αντέξεις και αυτό! Φαύλος κύκλος που γυροφέρνουμε όλοι μαζί και ακόμα δεν ζαλιστήκαμε!
Το θέμα είναι ότι βγαίνουν στην επιφάνεια συνέχεια παρασπονδίες των νεόπλουτων και μελλοντικών ...νεόπτωχων ελλήνων. Θα γίνει, όμως, τίποτα; Θα καθίσει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του; Μήπως πρέπει το ξυλουργικό τμήμα να πάρει ...φωτιά;
Για να μην ξεμείνουμε από πάγκους!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου