Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 06/05/2009


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Ως πού μπορεί να φτάσει;
Είναι τόσο μικρές και διάφανες οι ισορροπίες που δεν διακρίνονται εύκολα. Δυσθεώρητες και απόμακρες, και κανείς δεν τις λαμβάνει υπόψη. Ούτε ασχολείται με αυτές. Και συνεχίζει αδιάφορος και μοναχικός στον δρόμο του που πιστεύει ότι είναι ο ιδανικός και ειδικά δημιουργημένος γι αυτόν.
Οταν μια μικρή κοπέλα με παρελθόν αμφιβόλου ποιότητας σχηματισμού προσωπικότητας ξεφεύγει και εξοκείλει σε μονοπάτια δύσβατα και πρωτόγνωρα επέρχεται η συντέλεια του κόσμου της. Και αλίμονο αν βρεθεί μπροστά σε μοναχικούς καβαλάρηδες που θα κατασπαράξουν κάθε κύτταρο της, προς ίδιον όφελος.
Είναι γνωστή πλέον η κατάληξη γνωστής αοιδού που ήταν ...τρόφιμος όλων των σαρκοβόρων πολιτιστικών και ενημερωτικών εκπομπών σοβαρών, σοβαροφανών και μη.
Χαμογελούσαν κάτω από τα μουστάκια τους όταν η AGB τους έδινε προβάδισμα λόγω της παρουσίας της και της πλήρους εκμετάλλευσής της.
Τώρα ουδείς ασχολείται! Ποιούν την νήσσαν! Τι άλλο θα μπορούσαν να κάνουν;
Τους είναι αχρείαστη. Και προφανώς ίσως προσπαθούν να ξεφύγουν από τις ερινύες του ηθικού αυτουργού! Και από την άλλη, αυτό το ...τσίρκουλο της πολιτιστικής ενημέρωσης ήταν απαραίτητο για τα αδηφάγα μάτια και αυτιά πασών των τηλεθεατών.
Και ποιος θα μπορούσε να συνεφέρει αυτόν τον κατήφορο; Κανείς! Διότι η διακοπή της ροής προκαλεί και διακοπή των μετρήσεων του ποσοστού του νεανικού κοινού 15-44! Οι επόμενοι δεν ανήκουμε πλέον σε αυτές τις τρισχαριτωμένες ηλικίες. Μας έχει φάει το σκοτάδι! 
Οταν οι ηθικοί αυτουργοί του ...εγκλήματος ανέδειξαν παντί τρόπω ένα καινούριο αστέρι στα τηλεοπτικά τους παράθυρα δεν είχαν τη συναίσθηση ότι βρίσκονται στα πρόθυρα ενός ...λουκούλλειου γεύματος. Τώρα απλώς τα ...κοκαλάκια βρίσκονται τοποθετημένα σε ένα θάλαμο μιας ψυχιατρικής κλινικής.
Είναι αυτό που θέλει το φιλοθεάμον τηλεοπτικό κοινό; Μπορεί η τηλεόραση να ξέρει τι θέλει ο τηλεθεατής; Και επιβάλλεται να δίνεται στον τηλεθεατή αυτό που θέλει; Ποιος έχει την απαραίτητη παιδεία για να κρίνει; Ο πομπός ή ο δέκτης;
Τα ερτζιανά κύματα, τελικά, αποδεικνύονται πιο υγιεινά για τη δημιουργία μιας γόνιμης φαντασίας.
Και όχι της φαντασιοπληξίας! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου