Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  12/03/2009


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Τέρμα η περίοδος χάριτος!
Όσο ήπιατε, ήπιατε! Θα πείτε το νερό νεράκι. Από εδώ και πέρα μόνο …σαμπάνια! Διότι έρχεται όχι μόνο φτηνή αλλά πάμφθηνη. Παντεσπάνι με σαμπάνια, ό,τι πρέπει για πρωινό και δεκατιανό. Έτσι, να βρίσκεσαι σε μια κατάσταση νιρβάνα μέχρι το μεσημέρι και ένα μόνιμο χαμόγελο βλακείας για να περιφέρεσαι πανευτυχής.
Διότι ακόμα δεν ξέρουμε την τιμή πώλησης του ύδατος που προσφέρει ο τοπικός Δήμος. Η τιμή μονάδας είναι ανέκφραστη και παραπαίει μεταξύ ειδικών και γενικών κατηγοριών κάνοντας …οχτάρια! Χρειάζονται ειδικές γνώσεις ανώτερων μαθηματικών για να γίνει μια πλήρης κατανόηση των προσθαφαιρέσεων παγίων και ειδικών τελών και τελικής τιμής του προϊόντος!
Πόσο πάει; Είκοσι επτά λεπτά; Τριάντα οκτώ; Σαράντα πέντε; Εξήντα; Οσο και να πάει δεν βγαίνει!
Στο αποτέλεσμα αντιλαμβάνεσαι ότι η σαμπάνια και η γαλλική βεβαίως, βεβαίως, είναι …φθηνότερη. Και ζαλίζει περισσότερο. Διότι δεν μπορεί εκκαθάριση Α’ εξαμήνου η μέτρηση να είναι στο νούμερο 930 και στην εκκαθάριση Β’ εξαμήνου να δείχνει ο μετρητής 910! Και λες, δεν βλέπω καλά, ίσως πρέπει να σταματήσω το αλκοόλ και να ξαναρχίσω το …νεαρόν ύδωρ!
Τέρμα η περίοδος χάριτος! Τα εκατό κυβικά που είχατε ελεύθερα σταματούν. Σωστά μέχρι εδώ. Δεν θέλουμε υποχρεώσεις! Διότι από τα εκατό μείον μόνο  εννιά καταναλώναμε, άντε άλλες φορές δέκα, άντε δεκαπέντε, και άλλου μηδέν! Και πληρώναμε τριάντα οκτώ!
Τώρα η μέτρηση τι θα δείξει; Ακόμα είναι νωρίς διότι ήρθαν τα έναντι. Τα οποία δεν πάνε σε αναλογία με την κατανάλωση; Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι δεν πάνε! Στην εκκαθάριση θα φανεί αν θα ξεκινήσουμε την σαμπάνια και αν θα την αγοράζουμε μπουκάλι - μπουκάλι. Μπορεί να συμφέρει και η χοντρική. Θα πετύχουμε καλύτερη τιμή.
Με το νερό τι γίνεται; Για καμμιά εικοσαριά κυβικά, και πολλά λέω, θα πληρώνεις κατά τα φαινόμενα καμμιά τρακοσάρια ευρώ το χρόνο. Βρε πόσο πάει το λίτρο; 
Μήπως να σκεφτούμε καμμιά γεώτρηση;
Δεν είναι άσχημη ιδέα!
Μπορεί να χτυπήσουμε καμιά φλέβα Περριέ!
Και να, μετά, οι εξαγωγές στην Αραβία!
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου