Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 29/04/2009


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Τοπίο στην ομίχλη!
Θυμάστε τη γρίπη των πτηνών. Τι πανικός και εκείνος! Σταματήσαμε να τρώμε ό,τι πετούσε. Και ο κίνδυνος μιας γενικότερης επιδημίας ήταν στα πρώτα σενάρια νυχθημερόν. Προς το παρόν τα ξεχάσαμε. Καθάρισε ο ουρανός και πατήσαμε γη!
Τώρα ήρθε η εποχή των όσων περπατάνε. Οσονούπω θα καταφτάσει και η εποχή των όσων κολυμπάνε. Πανικός στην όμορφη πόλη και τα προάστια της. Η γρίπη των χοίρων και κατ’ ευφημισμό η νέα γρίπη όπως αποφασίστηκε πλέον να ονομάζεται από την Ευρωπαϊκή επιτροπή για ευνόητους λόγους έκανε το μεγάλο μπαμ από το πουθενά. Κανείς δεν ξέρει, κανείς δεν είδε, και η μετάλλαξη πήρε την ανηφόρα για την κορυφή.
Να το συνδυάσουμε με αυτό που γράφτηκε πριν από λίγο καιρό για εξαφάνιση κάποιων ιών από επιστημονικό εργαστήριο; Σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Φρέναρε λίγο!
Η αναμετάδοση ειδήσεων των σχετικών με το θέμα θυμίζει ...πολεμικές ανταποκρίσεις! Καταιγισμός ειδήσεων και ξέφραγο αμπέλι η σωστή ενημέρωση. Από διαφορετικές πηγές, διαφορετικές εξελίξεις. Με μια πρώτη ματιά τα θανατηφόρα κρούσματα είναι ...σπασμένο τηλέφωνο.
Ο αριθμός των ανθρώπων που πιθανότατα έχουν χάσει τη ζωή τους από τη γρίπη των χοίρων έχει ανέβει στους 149, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Υγείας του Μεξικού , Χοσέ Άνχελ Κόρδομπα. Από τις 149 περιπτώσεις μόνο οι 26 έχουν επιβεβαιωθεί ότι σχετίζονται με την γρίπη των χοίρων σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Τα διάσπαρτα κρούσματα ανά την υφήλιο είναι πιθανά επικίνδυνα και υπό εξέταση αν σχετίζονται τελικά. Και όλοι είχαν επισκεφθεί τον τελευταίο καιρό το Μεξικό. Διότι εκεί παρουσιάστηκε η μετάλλαξη του ιού. Βρήκε καλύτερες συνθήκες; Ποιος ξέρει!
Η Παγκόσμια Τράπεζα είχε υπολογίσει το 2008 ότι μία πανδημία γρίπης μπορεί να στοιχίσει περί τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια και θα έχει αποτέλεσμα να μειωθεί κατά 5% περίπου το παγκόσμιο ΑΕΠ.
Τέτοια προνοητικότητα πια! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου