Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 30/03/2009

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Σχεδόν στα πρόθυρα ...σύγχυσης!
Διότι οι απόψεις διίστανται. Το βράδυ του Σαββάτου πέρασε σχεδόν ...ανέγγιχτο και λουσμένο στο φως. Ποιο βράδυ δηλαδή. Μόνο μια ώρα ήταν. Που σκουντουφλούσαμε στους καναπέδες κρατώντας ένα κερί.
Απόλυτο σκοτάδι!
Μέσα!
Επειδή έξω η ...γιορτή συνεχιζόταν.
Από την μπροστινή πλευρά αντιστεκόντουσαν οι πόρτες και τα παράθυρα. Γεμάτες φως. Από πίσω φωτισμένα μπαλκόνια και περήφανοι λαμπτήρες τρώγοντας αδηφάγα ενέργεια. Η ώρα της γης ήταν μόνο για λίγους και ...εκλεκτούς. Δεν βαριέσαι. Όταν σωθείς εσύ θα σωθώ και εγώ. Όταν σε κυνηγήσουν τα προβλήματα μαζί θα τρέχουμε. Ποια η διαφορά;
Στον δρόμο οι βιτρίνες λουσμένες εσωτερικά και εξωτερικά, Σάββατο βράδυ, απολάμβαναν το καθημερινό τους ...σολάριουμ!
- Γι’ αυτό βρίσκομαι σε κατάσταση συγχύσεως. Από το πρωί κανόνισα τον χρονοδιακόπτη να σβήσει το φως στην βιτρίνα μου για μια ώρα και να ανάψει στις εννιάμιση. Να γίνει καθολική η ...απεργία! Αλλά τελικά βρέθηκα ...απεργοσπάστης.
Και η ...απεργία φωτός υπέρ της γης, στον μεγαλύτερο βαθμό, έγινε στα δημόσια κτίρια. Διότι κάθε τι, τη σήμερον ημέρα, είναι ευθύνη των πολιτικών, των αρχόντων πάσης φύσεως διοίκησης διότι αυτοί είναι υπεύθυνοι για τα πάντα. Εμείς οι πολίτες είμαστε άμοιροι ευθυνών και σαν πολίτες πρέπει οι δημοτικοί και δημόσιοι ...υπηρέτες να κάνουν τα πάντα για μας και μόνο για μας. Δηλαδή κάτι σαν την παλιά διαφήμιση της Πειραϊκής - Πατραϊκής : Ντύνει, στολίζει νοικοκυρεύει. Δηλαδή τα έκανε όλα. Και εμείς πρέπει να βρισκόμαστε σε μια φάση συνεχών διακοπών  σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων το λιγότερο.
Και να φανταστείτε ότι η Ελλάδα είχε τα πρωτεία συμμετοχής σε αυτή την εκδήλωση διαμαρτυρίας. Δεν είναι μόνο προνόμιο δικό μας η αδιαφορία για την συντήρηση της ...κατοικίας μας. Το δεν βαριέσαι, ας τρέξουν οι άλλοι, υπάρχει και αλλού.
Η Ώρα της Γης πέρασε. Ανήκει στην ιστορία. Και εμείς επίσης το ίδιο.
Με την ίδια την γη, τι γίνεται; Έχουμε κανένα μήνυμα;
Ακόμα τίποτα επειδή η κλήση της προωθείται.
Βρίσκεται εκτός δικτύου! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου