Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 14/05/2009


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Τρέχει ένα δίλλημα αυτή την εποχή!
Με τι πρέπει να ασχοληθούμε; Με τη Γιουροβίζιον ή με τις Γιουροεκλογές; Μέγα δίλλημα που δεν μπορείς να αποφασίσεις εύκολα. Από το πρωί μέχρι νωρίς το απόγευμα το προβάδισμα το έχει η Γιουροβίζιον. Να, τα προγνωστικά, να, οι  πρόβες, να, οι φωτισμοί, μια αγωνία την έχουμε να κατρακυλάει πάνω πάνω στη σκέψη μας και να σκεπάζει συμβατικές και ανήλιες σκέψεις μιας άχαρης πραγματικότητας.
Μόλις αρχίζει και νυχτώνει παίρνουν τα επάνω τους οι Γιουροεκλογές. Παράθυρα δίφυλλα μέχρι πεντάφυλλα και βάλε αγωνιούν σε άλλη παράσταση ανωτερότητας. Ο καθείς αδυνατεί να πιστέψει ότι έχει άδικο. Ο καθείς ανώτερος όλων για την καλύτερη τύχη της Ψωροκώσταινας! Ηθικό το δίλλημα, διότι αν ψηφίσουμε Νορβηγία θα χάσουμε εμείς στη Γιουροβίζιον. Και αν ψηφίσουμε λάθος στις Γιουροεκλογές θα χάσει ποιος; Πάλι εμείς;
Οπότε μια ποικιλία την έχουμε. Το πρωί διασκέδαση και το βράδυ βαθιές σκέψεις και στοχασμοί για τα μελλούμενα που θα απασχολήσουν την ευρωπαϊκή πορεία της περιοχής.
Παρατηρείται ένα σφοδρό πάθος για την έκβαση του μουσικού διαγωνισμού που όσο νάναι η τελική νίκη θα φέρει άλλον αέρα στο γόητρο μας που εδώ και καιρό ασφυκτιά και τίποτα δεν το αφήνει να αναπνεύσει. Αλλά οσονούπω τελειώνει. Τελική εβδομάδα και μετά ...το χάος.
Σίγουρα όμως θα επικρατήσει και κανένα δεκαπενθήμερο σχολιασμών και απανωτών εκπομπών για τη νίκη ή τη χασούρα οπότε αισίως θα έχουμε να ασχοληθούμε και με τις Γιουροεκλογές. Άλλο πάθος και άλλοι ...κρυμμένοι άσοι μέσα  στο μανίκι. Μέχρι την ώρα των αποτελεσμάτων. Και μετά...
Άντε μανά ξανά συζητήσεις και παράθυρα για τις απώλειες και τα κέρδη. Ερμηνείες και αναγνώσεις των μηνυμάτων των εκλογών με παραλήπτες δεξιά και αριστερά. Διότι ένα βαρόμετρο είναι και αυτές οι εκλογές για την γνώμη των Νεοελλήνων περί της τρέχουσας κατάστασης στα ενδότερα.
Σιγά σιγά θα περάσει και αυτό το δίμηνο μέσα σε χαρές και πανηγύρια που θα έχουν έναν ευρωπαϊκό αέρα. Μια περίοδος με άρτον και θεάματα και με ...ολίγην από μιούζικαλ!
Αν δεν έχουμε πυρκαγιές, λαμπρά ξεκινάει το φετινό καλοκαίρι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου