Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! 23/09/2010


ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  23/09/2010

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ

Ας είναι κι έτσι!
Δεν χαλάμε χατίρια. Κρίμα είναι τα παιδιά. Δεν πρέπει να τους κακοκαρδίσουμε. Πάλι εμείς φταίμε. Για ποιο λόγο; Κανείς δεν ξέρει. Ή μπορεί να ξέρει κοιτώντας το από διαφορετική άποψη το θέμα.
Είναι δυνατόν να φταίμε και γι αυτό εμείς; Πώς τα καταφέρνουμε έτσι και σε αυτόν τον τομέα δεν είναι απορίας άξιον! Σε γενικές γραμμές όπου βρεθείς και όπου σταθείς φαίνεται ότι επικρατεί μια θολή κατάσταση. Διότι στην αναμπουμπούλα χαίρεται ο λύκος. Και χαίρεται πολύ μάλιστα.
Μετά το μεγάλο φαγοπότι που κυκλοφόρησε και μας εκνεύρισε τα μάλα διότι δεν ήμασταν και εμείς εκεί, διπλωματικές επιθέσεις φάνηκαν στον ορίζοντα. Ούτε καν προλάβαμε να χωνέψουμε, ακόμα με βαρύ στομάχι, δεχτήκαμε την επίθεση της γείτονος χώρας για τη δική της έλλειψη ανάπτυξης. Το φταίξιμο είναι δικό μας που δεν προοδεύουν.
Ούτε καν λίγη ευγένεια, ένας καθωσπρεπισμός, ούτε καν προλάβαμε να αγγίξουμε το γλυκό και αυτό όχι όλοι. Εδώ καλά καλά δεν βρήκαμε ποιοί ήταν οι καλεσμένοι, ποιοι ήταν οι απόντες, ποιοι τσάκισαν τα κοκαλάκια, ποιοί έκαναν τις μεγάλες βούτες στη σαλάτα. Διότι την αδικία δεν την θέλει ούτε και ο Θεός. Άλλοι έφαγαν, άλλοι στρογγυλοκάθισαν στο μεγάλο τραπέζι και να πληρώσουν και οι υπόλοιποι; Αυτοί που δεν πήραν πρόσκληση; Που ούτε καν δεν πρόλαβαν να πιάσουν πιρούνι στα χέρια τους; Αδικία δεν είναι;
Και νάσου που το φταίξιμο της ύφεσής τους το ρίχνουν σε μας. Από πού               να πιαστούμε και πού να ακουμπήσουμε τον πόνο μας; Έχουμε και εμείς τα δικά μας που δεν μπορούμε να βρούμε την άκρη, μας στέλνουν και τα δικά τους που προφανώς τα κυκλοφορούν για εσωτερική τους κατανάλωση.
Τόσες εταιρίες τους έχουμε εκεί, τόσες επενδύσεις τους κάναμε και ακόμα έχουν παράπονο; Πρέπει να τους λύσουμε ακόμα και τα υπαρξιακά τους προβλήματα για να μείνουν ευχαριστημένοι; Έλεος πια, δεν μπορούμε να τους τα λύσουμε όλα. Κάναμε ...χοντροπατάτες στο παρελθόν και τις πληρώνουμε ακόμα και τώρα. Θέλουν να τους μάθουμε πώς γίνεται και το γιαχνί;
Τόσα βιβλία έβγαλε ο Μαμαλάκης! Ας αγοράσουν και ένα. Και στη φθηνότερη περίπτωση ας κάνουν υπομονή. Τον άλλο μήνα θα γεμίσουμε εκπομπές μαγειρικής!
Και σαν καλοί γείτονες ένα πιάτο ζεστό ζεστό θα το θέλαμε.
Είναι ιδανικό για πολλές χρήσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου