Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! 22/01/2010

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 22/01/2010


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Λέτε να μας λένε ψέμματα;
Και τόσο καιρό να ζούμε μέσα σε μια ασύστολα ψευδή κατάσταση; Να νομίζουμε ότι έτσι είναι ενώ δεν είναι στην πραγματικότητα; Αποκλείεται! Όλο και κάτι θα διέρρεε. Κάποιος, κάτι θα έλεγε. Διότι δύσκολα κρατιέται ένα μυστικό εφτασφράγιστο.
Δεν θα υπήρχε έστω και ένας να το καταλάβαινε; Αποκλείεται, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Είναι εξωφρενικά. Σχέδια επιστημονικής φαντασίας.
Δεν μπορεί να είναι ψέμα ότι η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τόσα πρόστιμα, τόσες ευρωεκλογές, τόσες πολιτιστικές πρωτεύουσες, τόσα τραβήγματα αυτιών! Τι είναι όλα αυτά; Όνειρα θερινής νυκτός; Αποκλείεται! Πάει και τελείωσε.
Ανήκουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση! Εμείς το ξέρουμε και το πιστεύουμε. Η Ευρωπαϊκή Ένωση το ξέρει;
Διότι τί είναι αυτό πάλι που ξεφούρνισε μια τούρκικη εφημερίδα;
Προβοκάτσια στο Αιγαίο και στη Θράκη σχεδίαζε το «βαθύ» κράτος, με στόχο τη δημιουργία πολεμικού κλίματος και την ανατροπή της κυβέρνησης Ερντογάν το 2003, αποκάλυψε χθες η εφημερίδα «Ταράφ».
Μάλιστα, το σχέδιο προέβλεπε την πτώση τουρκικού μαχητικού από ελληνικό αεροσκάφος στο Αιγαίο και αν αυτό δεν ήταν εφικτό, την κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού από τους ίδιους τους Τούρκους! Ταυτόχρονα, τα σχέδια προέβλεπαν αύξηση της στρατιωτικής κινητικότητας στην περιοχή των ελληνοτουρκικών συνόρων.
Άσχετα σε τί εσωτερικούς σκοπούς στόχευε αυτή η κίνηση, - στο κάτω κάτω της γραφής στα εσωτερικά τους ό,τι θέλουν μπορούν να κάνουν - η βλακωδέστατη απορία αν το παιχνίδι του ποντικιού και της γάτας είναι μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας ή μεταξύ Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεχίζει να υφίσταται.
Εμάς ας υποθέσουμε ότι μας έχουν γραμμένους στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.
Δεν τους έχουμε δώσει και τα καλύτερα δείγματα γραφής αντιμετώπισης. Η ανεξιχνίαστη ανυπαρξία σκληρών οδόντων εκ μέρους της κεντρικής κυβέρνησης των Βρυξελλών μπορεί να δικαιολογηθεί από την έλλειψη κατάλληλης οδοντικής περιποίησης; Για να επιβεβαιώσουμε τελικά τους κρυφούς μας φόβους και αμφιβολίες αν είμαστε ή δεν είμαστε τα σύνορά της.
Προφανώς, όχι! Διότι μια από τις πολιτιστικές πρωτεύουσες της Ευρώπης (!) ανακηρύχθηκε και η Κωνσταντινούπολη. Με πολιτιστικά κριτήρια βεβαίως, βεβαίως, διότι έχει να αναδείξει ένα πολιτισμό και ιστορία που φυσικά θα εκμεταλλευθεί άνετα από το παρών κοινωνικοπολιτικό της καθεστώς. Και φυσικά είναι μια πόλη που είναι εκτός ...σχεδίου πόλης!
Μπορεί απλά να είναι προώθηση μιας εξευγενισμένης εικόνας ενός ξεχασμένου κόσμου που ζητά την είσοδο του στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Μπορεί να είναι η παρουσίαση μιας άλλης εικόνας με δανεικά χρώματα ανακατεμένα με τα αρώματα μιας άλλης εποχής...
Τι θα μπορούσε να είναι...! 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου