Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! 20/04/2011


ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 20/04/2011

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ

Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες!
Πάνε οι παλιές καλές εποχές που έδεναν τα σκυλιά με τα λουκάνικα. Περασμένα μεγαλεία, διηγώντας τα να κλαις! Πώς, όμως, δεν έτρωγαν τα συμπαθή τετράποδα τα λουκάνικα για να ελευθερωθούν, αυτό είναι μια άλλη ιστορία! Τόση εκπαίδευση πια; Πού, τώρα, τέτοια συμπεριφορά και αυτοσυγκράτηση! Δεν είναι καιρός για τέτοια.
Πάει χαμένη και η εθνική υπερηφάνεια και η στοργική αφοσίωση στην πατρίδα. Αλλά να ‘ναι μόνο αυτό; Χαλάλι! Εδώ, έχουν δει χειρότερα τα ματάκια μας. Αυτό είναι το λιγότερο. Στο κάτω κάτω της γραφής ο σκοπός είναι ιερός. Οι καιροί είναι δύσκολοι. Το χρήμα να βγαίνει, να κυκλοφορεί, για να πάρει μια ανάσα το πριγκιπάτο!
Δεν είναι και λίγα 45.000 ευρώ την βραδιά για να νοικιάσει κανείς μια χώρα. Αλλά τι είναι ένα δωμάτιο ξενοδοχείου μπροστά σε μια ολόκληρη χώρα; Άλλο να σε προσέχει το προσωπικό ενός ξενοδοχείου και άλλο ολόκληρη χώρα.
Η κράτηση πρέπει να είναι το λιγότερο για δυο βραδιές και οι υποσχέσεις για ονειρικές διακοπές αξέχαστες. Ακόμα και παρελάσεις μπορούν να διοργανώσουν και να αλλάξουν ονομασία σε κάποια οδό, αλλά αυτό προσωρινά. Και επί πλέον μπορούν να έχουν στη διάθεση τους το κελάρι του πρίγκιπα και να απολαμβάνουν τα γεύματα τους ατενίζοντας το κάστρο της Βαντούζ. Το μόνο μείον είναι ότι οι μόνιμοι κάτοικοι παραμένουν στις θέσεις τους και δεν μπορούν να φύγουν από τη χώρα τους. Διακοπές αρχηγού κράτους στο Λιχτενστάιν. Αρκεί να έχεις το απαιτούμενο ποσό.
Είναι απορίας άξιο πώς δεν το είχαμε σκεφτεί πρώτοι εμείς; Πώς μας ξέφυγε τέτοια ιδέα; Είναι δυνατόν η οικονομική κρίση να έφερε τέτοια ατονία μυαλού; Τέτοια παραλυσία σκέψης; Για άλλα και άλλα είμαστε πρώτοι!
Λίγο το έχεις δηλαδή να συμπληρώναμε το κομπόδεμά μας με το ξένο συνάλλαγμα; Και δεν θα είχαμε να δείξουμε; Τι να πρωτοδιαλέξουμε; Ακτές, νησιά, βουνά, λαγκάδια, παραλίες, μεσογειακή διατροφή; Δείπνα με θέα την Ακρόπολη! Παρελάσεις στην Πανεπιστημίου; Ακόμα και συλλαλητήρια θα μπορούσαμε να οργανώσουμε! Από όλα έχει ο παράδεισος!
Ένας παράδεισος για ξένους!
Και εκμάθηση της ελληνικής …άνευ διδασκάλου!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου