Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! 20/01/2010

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  20/01/2010


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ 


Όσο να πεις μια τάση την έχουμε!
Δεν μπορούμε, βρε αδερφέ, δεν μπορούμε! Το ‘χουμε μέσα μας. Μας κυριεύει. Οπου βρεθούμε, για παράδειγμα, θέλουμε να κάνουμε σαματά. Να φανούμε. Να ακουστούμε. Δεν μπορούμε διαφορετικά. Είτε έχουμε άδικο, είτε έχουμε δίκιο. Κάτι πρέπει να κάνουμε. Δεν μπορούμε να το αποφύγουμε. Το έχει το είναι μας. Παιδεύει το κύτταρό μας. Είναι ευερέθιστος ο χαρακτήρας του νεοέλληνα.
Από την άλλη πάλι όταν έχουν εξαντληθεί όλα τα πεδία συζήτησης η απεργία είναι ο ύστατος μοχλός αντίδρασης για την επίτευξη του επιθυμητού σκοπού. Έλα, όμως, που οι απεργίες μπορεί να επηρεάσουν και να εμποδίσουν δραστηριότητες άλλων! Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Εδώ σε θέλω, κάβουρα!
Να που αμέσως αμέσως οι κινητοποιήσεις των αγροτών δεν έγιναν εσωτερικό πρόβλημα μόνο αλλά και ευρωπαϊκό. Διότι τι με νοιάζει εμένα τι προβλήματα έχετε εσείς! Κάντε ό,τι θέλετε, κάντε απεργίες, δικαίωμα σας αλλά τα συμφέροντα μου θα τα διεκδικήσω μέχρι τέλους.
Αμέσως έτρεξε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας και ζητάει την άμεση παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τον αποκλεισμό των ελληνοβουλγαρικών συνόρων. Διότι, σου λέει, τέρμα αυτά που ξέρατε. Δεν είστε μόνοι και ξεκρέμαστοι. Ανήκετε στην Ένωση και ως εκ τούτου είναι και άλλοι εδώ. Και αυτοί οι άλλοι χάνουν. Και κατηγορεί τις ελληνικές αρχές ότι δεν λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλιστεί η ελεύθερη διακίνηση αγαθών στην επικράτειά της. Και εννοεί φυσικά την επικράτεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης!
Και υπενθυμίζει ότι στην προηγούμενη χρονιά οι Βούλγαροι μεταφορείς είχαν ζημία μέσα σε μια εβδομάδα μόνο γύρω στα 10 εκατ. ευρώ! Την δικιά σας απεργία θα κοιτάξουμε; Την δική μας τσέπη, φυσικά!
Και άντε ανοίγουν τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα! Τι γίνεται παρακάτω που περιμένουν και άλλα μπλόκα; Πώς θα γίνει η διέλευση των μεταφορέων; Μπορεί να επέμβει η Ένωση;
Από την άλλη πάλι, άσχετο αλλά συγχρόνως και σχετικό, όταν γίνονται παραβιάσεις του ελλαδικού χώρου από τους γείτονες επεμβαίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση ή ποιεί ...την νήσσαν;
Διότι ό,τι και να πεις μιλάμε για τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εκτός και εάν και ίσως και επειδή η Τουρκία δεν είναι μέλος της, οπότε είναι άλλη περίπτωση.
Είναι όμως;
Πώς τα καταφέρνουμε και είμαστε πάντα στο κέντρο των εξελίξεων και των συζητήσεων, μόνο ένας Θεός το ξέρει!
Εμείς το ξέρουμε;




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου