Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 19/01/2009

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ

Δεν καίγονται όμορφα μόνο τα όμορφα χωριά!
Καίγονται όμορφα και οι τσέπες των Νεοελλήνων. Και μην νομίζετε ότι καίγονται από την όμορφη οικονομική κρίση. Καίγονται εν γνώσει των ιδιοκτητών τους. Δεν ταλαιπωρούνται από την ...οικονομική κρίση που μαστίζει τον πλανήτη και την πιπιλίζουμε καθημερινά σαν καραμέλα λόγω πτώσης του σακχάρου. Το σάκχαρο ζει και βασιλεύει στα επιτρεπτά του όρια. Αυτό που καταδυναστεύει την όμορφη λογική μας είναι η έλλειψη μιας όμορφης διαχείρισης των οικονομικών μας δυνατοτήτων και πραγματικών αναγκών.
Διότι τα ντοκουμέντα διαψεύδουν πανηγυρικά ότι ο Νεοέλλην ταλαιπωρείται από την οικονομική κρίση. Ψεύδεται ασυστόλως και πρέπει να συρθεί στα δικαστήρια προς γνώσιν και συμμόρφωσιν! Κατηγορείται ευθέως ότι αδυνατεί να παρακολουθήσει τις πραγματικές του ανάγκες και παρασύρεται σε μια κούρσα πανηγυρικής διασπάθισης ατομικού και οικογενειακού χρήματος.
 Εχει παρατηρηθεί κατάρρευση της παραγωγής αυτοκινήτων το πρώτο δεκαπενθήμερο τρέχοντος μηνός και τρέχοντος έτους κατά 69.3 % στην γειτονική μας χώρα Τουρκία όπου μερικές αυτοκινητοβιομηχανίες διατηρούν εργοστάσια ( Ford, Fiat, Renault ) λόγω ασθενών εξαγωγών. Οι εξαγωγές αυτοκινήτων μειώθηκαν κατά 250.8 εκατομμύρια δολάρια σε χώρες τις ευρωπαϊκής ένωσης της μεγαλύτερης αγοράς αυτοκινήτων για την Τουρκία. Και επί πλέον τα ανωτέρω εργοστάσια αναγκάστηκαν να κλείσουν τα εργοστάσια του για δώδεκα ημέρες  λόγω της κατακόρυφης πτώσης της ζήτησης η οποία βρίσκεται μεταξύ του 50 και 99%!
Τι σχέση μπορεί, όμως, να έχει η εξαγωγική δραστηριότητα της γείτονος χώρας με τις όμορφες τσέπες του Νεοέλληνα;!
Κρατηθείτε γερά, καθίστε εν ανάγκη σε κάθισμα κατά προτίμηση πολυθρόνα ή καναπέ πάρτε βαθιά ανάσα και ατενίστε το μέλλον με αισιοδοξία.
Η Ελλάδα είναι η μόνο χώρα που αύξησε τις εισαγωγές αυτοκινήτων από την Τουρκία κατά 120 %  παρακαλώ στην ίδια χρονική περίοδο!
Αρκετά! Τώρα μπορείτε να κάνετε εκπνοή! Η χρήση του πιεσόμετρου είναι προαιρετική.
Τώρα εξηγείται το γεγονός γιατί μας ζηλεύουν ως χώρα, ως έθνος, ως κράτος, ως ύπαρξη στο πέρασμα των αιώνων! Δεν μπορούν να εξηγήσουν το Ελληνικό θαύμα.
Πώς να τους εξηγήσεις το ρηθέν... η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει; Αφού ούτε και ο Νεοέλλην δεν το ξέρει και ούτε ασχολείται.
Διότι είναι αποκλειστικά αντικείμενο έρευνας της Ψυχιατρικής!                                                                                                        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου