Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! 17/05/2010


ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  17/05/2010

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ

Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι; Παπούτσια!
Διότι πώς να κυκλοφορήσει ξυπόλητη; Στον εικοστό πρώτο αιώνα; Πού βρισκόμαστε; Στους ξυπόλητους του περασμένου αιώνα που ...στριμώχτηκαν για αναχώρηση από τα παράλια του Αιγαίου, τα ενδότερα της χώρας ή τα παράλια του Πόντου; Τώρα χρειάζονται παπούτσια! Και παπούτσια από το κεντρικότερο παζάρι της χώρας!
Όσο να πεις, μια χειρονομία καλής θελήσεως για να κινηθεί η αγορά χρειαζόταν. Να ανεβεί λίγο ο τζίρος στις δύσκολες περιόδους που διανύουμε. Εξ άλλου αφέθηκε να διαρρεύσει ότι ανάμεσα στα άλλα ενδιαφέροντα της είναι και η προσφορά και η βοήθεια στους οικονομικά ασθενείς. Και εμείς είμαστε! Θέλουμε δεν θέλουμε να το πιστέψουμε, είμαστε ασθενείς! Και βαριά μάλιστα. Και προφανώς θα κάτσουμε αρκετά στη ΜΕΘ! Καμμία σχέση με το μεθύσι! Είναι τα αρχικά για Μονάδα Εντατικής Θεραπείας!
Και από την άλλη ήρθαν υπουργοί και επιχειρηματίες, προφανώς για να εξυψώσουν την ιδιαιτερότητα της επίσκεψης. Ήρθαν για να μας πάρουν και τα υπόλοιπα; Διότι τι μπίζνες να κάνεις με φτωχούς και κακορίζικους της απέναντι ακτής τους; Τουρισμό, εμπόριο ζαρζαβατικών, ανταλλαγές αερομαχιών; Τι από όλα αυτά;
Και πάνω από όλα είχε δίκιο ο άνθρωπος! Τι σου είναι αυτοί οι δημοσιογράφοι όταν δημοσιοποιούν τις ...αεροεισβολές πάνω από τα ήρεμα προς το παρόν νερά του Αιγαίου. Βρίσκονται σε τέτοια σύγχυση που ούτε λίγο ούτε πολύ αυτοί φταίνε που κάνουν εισβολές στον ελληνικό εναέριο χώρο. Μάλλον το παρατραβάμε. Μην τους φορτώσουμε και αυτά. Είπαμε ότι είναι λίγο έως πολύ υπερβολικοί ορισμένες φορές αλλά το δίκιο, δίκιο. Το άδικο δεν το θέλει ούτε ο Θεός!
Μήπως μας την είπε κιόλας, και δεν το καταλάβαμε; Διότι σαν να ήρθε με άλλον αέρα. Με τον αέρα που προσδίδει το χέρι βοηθείας που μας προτείνει. Αλλά πού εμείς οι καχύποπτοι! Προσφέρθηκε ο άνθρωπος να μας βοηθήσει στην ηλεκτροδότηση των νησιών και των κοιτάξαμε με μισό μάτι. Αμάν πια, όλο καχυποψία και κακό είμαστε! Προσφέρθηκε ο άνθρωπος. Αγένεια, αγένεια και μεγάλη μάλιστα. Αφού φάνηκε και λίγο ενοχλημένος και αναρωτήθηκε αφελέστατα : “ Γιατί ενοχλείστε; “
Και σε απλή γλώσσα, η επίσκεψη αυτή - όπως ειπώθηκε - έδωσε οριστικά νέα μορφή στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Τέτοια ευθύτητα, ντομπροσύνη, ειλικρίνεια που δίνει νέα διάσταση στη νέα μορφή των σχέσεων. Μόνο που δεν ξέρουμε τι πρόσωπο μπορεί να έχει αυτή η μορφή!
Προς το παρόν το πρόσωπό της δείχνει μια “επιθετική” διπλωματική παρουσία στον ευρύτερο χώρο μιας και η δικιά μας ψωροκώσταινα αδυνατεί να δείξει τα “δόντια” της. Καταφέραμε επιτέλους και της τα βγάλαμε ένα ένα, ανώδυνα, για να απομείνει μια γριά φαφούτα! 
Με ένα πεινασμένο στόμα να χάσκει επώδυνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου