Κυριακή 10 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ 17/03/2011

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ"  ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ   17/03/2011


Τρεχάτε ποδαράκια μου!
Ναι, αλλά πού να πάω;
Αποκλεισμένοι στη μέση του ωκεανού, ανήμποροι στο έλεος μιας άπληστης προόδου. Ίσως είναι καιρός, αν και αργά, να αναθεωρήσουμε τι εστί πολιτισμός, πρόοδος, έρευνα και όλα τα σχετικά που χαρακτηρίζουν την εποχή μας!
Μπορεί ο άνθρωπος να άλλαξε, να ντύνεται διαφορετικά, να κάνει διακοπές πεντάστερες, μη σου πω και επτάστερες, μπορεί η λικνιστή βαρκούλα να έγινε φουσκωτό ή ακόμα και θαλαμηγός, να έφυγε η λαδόκολλα από το ξύλινο τραπέζι και να έγινε πανάκριβη πορσελάνη αλλά η σκέψη του και η αντίδρασή του δεν άλλαξε. Παρέμεινε πρωτόγονη και εξευτελιστικά ζωώδης. Εκεί ο πολιτισμός και η πρόοδος δεν παρουσίασε καμιά βελτίωση, παρέμεινε στα χαμηλά επίπεδα των λυσσαλέων επιδρομέων ανά τους αιώνες!
Διότι πολιτισμός είναι σκέψη, είναι λογική, είναι συναίσθημα. Αλλά πού να βρεθεί; Χαντακώνεται μπροστά στη λογική και το συναίσθημα ενός αβυσσαλέου συμφέροντος! Το οποίο κοχλάζει και τελικά δεν αντέχει στην πρόκληση να υπερπηδήσει τα όποια εμπόδια και να ξεχειλίσει για να συμπαρασύρει στο πέρασμά του την δήθεν πρόοδο και ανάπτυξη.
Καιρός να τα βάλουμε κάτω και να δούμε τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία. Ετούτη εδώ δεν βολεύει. Πέφτει ο ήλιος καρφί και η όραση δεν είναι δυνατή. Αλλοιώνει και τη σκέψη και τις κινήσεις μας.
Δύσκολο να ζυγιάσει κανείς την ασφάλεια των πολιτών με τη λογιστική ευμάρεια των εσόδων και των εξόδων. Δεν βαριέσαι, μερικές ζωές λιγότερες, δεν χάλασε κι ο κόσμος, θα έρθουν άλλοι. Οπότε η πλάστιγγα γέρνει προς το γενικό συμφέρον. Το πολύ πολύ να έχουν δουλειά τα νοσοκομεία και οι γιατροί!
Ποιος να ακούσει τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας που είχε προειδοποιήσει την Ιαπωνία από το 2008 ότι τα πυρηνικά της εργοστάσια δεν ήταν σε θέση να αντέξουν ισχυρούς σεισμούς όπως ανέφερε χτες η εφημερίδα The Daily Telegraph; Θεός φυλάξοι!
Το Θεός φυλάξοι, δεν πάει για το δραματικό γεγονός ενός πυρηνικού ολοκαυτώματος. Όχι, λίγο το κακό. Το Θεός φυλάξοι, είναι για την οικονομική προοπτική της χώρας που θα αρχίσει μια αντίστροφη οικονομική μέτρηση. Της κάθε χώρας που ...ευτυχεί να χρησιμοποιεί πυρηνική ενέργεια!
Ίσως τα δάκρυα της Χιροσίμα δεν ήταν αρκετά!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου