Κυριακή 10 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! 15/03/2011

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ"  ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ    15/03/2011




Η χαμένη τιμή της Κατερίνας Μπλουμ!
Η κακόμοιρη ηρωίδα του Χάινριχ Μπελ υπέφερε τα πάνδεινα καθώς έμπλεξε χωρίς να το γνωρίζει σε ένα κυκεώνα ύποπτων παιχνιδιών του κίτρινου τύπου. Και όπου κίτρινος τύπος δεν είναι ντε και καλά μια εφημερίδα που κιτρινίζει. Τουλάχιστον σήμερα.
Μπορεί να έχουμε διαφορετικά ονόματα και διαφορετικές αφορμές για να μπορέσει να δημιουργηθεί και να εξοκείλει οποιαδήποτε μορφή βίας! Στο βιβλίο ήταν μια εφημερίδα. Σήμερα ήταν ένα υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος! Αν οι τράπεζες έχουν τέτοια υψηλόβαθμα στελέχη είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Η διασπορά ψευδών ειδήσεων προκάλεσε τον πανικό και έφτασε μέχρι την αγορά ...σακιών αλευριού και μακαρονιών!
Πόσο σοβαρό μπορεί να είναι ένα ανώτατο τραπεζικό στέλεχος που βγαίνει και γράφει ό,τι του κατεβάζει η κούτρα; Και πόσο σοβαροί εμείς που ακολουθούμε την αγωνία και τον τρόμο που σπέρνει δεξιά και αριστερά!
Τι μπορεί να προκαλέσει η κίτρινη διασπορά ψευδών και παραπλανητικών ειδήσεων; Προφανώς κέρδη στους διασπείροντες ό,τι λατρευτά και καλοσυνάτα διαβάσαμε. Και αποδεικνύεται περιτράνως ότι η ύπαρξη μιας χώρας και η εύρυθμη λειτουργία της ποσώς τους  ενδιαφέρει μια μερίδα κερδοσκόπων. Και ποσώς ενδιαφέρει το άγχος και η αγωνία των πολιτών που ξημεροβραδιάζονται με το αυτό όνειρο. Αύριο να είναι μια καλύτερη μέρα!
Θα είναι;
Διότι απρόβλεπτος φαίνεται να είναι ο πόλεμος πάνω από μια ψυχορραγούσα χώρα που απελπισμένα ζητιανεύει τονωτικές ενέσεις. Το χρήμα περιμένει να πολλαπλασιαστεί πάνω από ένα κατακερματισμένο κορμί που αδύναμο βλέπει τους άρπαγες να το θέλουν! Είναι μια καλή ευκαιρία για αυτούς να ...βάλουν πόδι σ’ αυτή την άκρη της Βαλκανικής! Και από ό,τι φαίνεται θα το καταφέρουν!
Ό,τι κερδήθηκε τόσα χρόνια ήταν ψεύτικο, ντυμένο σε υποσχέσεις για την βόλεψη όλων μας μια κάποια δεδομένη στιγμή. Και τώρα; Καιρός να τα δεχτούμε! Για να έχουμε να λέμε ιστορίες από τα παλιά μπροστά στα έκθαμβα μάτια των νεαρών βλασταριών μας κάποιες ήσυχες νύχτες του χειμώνα!
Κάπου εδώ το παραμύθι τελειώνει.
Κυρίες και Κύριοι, καλό μας ξημέρωμα!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου