Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! 13/01/2010

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ   13/01/2010


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Η ...πληροφόρηση είναι ανίατη κατάσταση και ...κάνει κακό στην υγεία!
Επιλέγοντας ένα πρόσφατο παράδειγμα αντιλαμβάνεται κανείς ότι ούτε στο ελάχιστο δεν πρέπει να την εμπιστεύεται. Διότι δεν ξέρεις από πού θα σ’ έρθει. Και άντε μετά να βγάλεις άκρη!
Μόλις χθες τα μπαρόκ δελτία ειδήσεων δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν για την απόσταση από το σημείο έκρηξης μέχρι το σημείο του φυλακίου στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη. Κυμαινόταν από δέκα μέτρα έως τριάντα μέτρα! Η πραγματικότητα ...άγνωστη! Η πληροφόρηση για τους τσολιάδες εδέχθη τα πυρά της μετάλλαξης. Απομακρύνθηκαν δηλώθηκε, μέχρι να μάθουμε ότι τελικά παρέμειναν στην θέση τους!
Το μόνο σίγουρο είναι ότι βρήκαν την ευκαιρία κυβέρνηση και αντιπολίτευση να εξαπολύσουν μύδρους για την ανικανότητα εκατέρωθεν. Περσινά ξινά σταφύλια!
Σχετικά με την πληροφόρηση, συνεχίζει και εξελίσσεται η ιστορία της γρίπης όσον αφορά στον οικονομικό της τομέα. Φήμες πληροφόρησης και παραπληροφόρησης δείχνουν τα κέρδη των φαρμακευτικών εταιριών να φουσκώνουν σε περιόδους οικονομικής κρίσης. Και από την άλλη, την αγωνία πολλών δυτικών χωρών που προσπαθούν να απαλλαγούν από τον όγκο των σχετικών φαρμάκων και εμβολίων. Η Ελλάδα ήδη από τα μέσα Δεκεμβρίου διαπραγματεύεται την ακύρωση της τελευταίας παρτίδας 8 εκατ. εμβολίων με σκοπό την εξοικονόμηση 60 εκατ. ευρώ.  Και η Βρετανία όμως προσπαθεί απεγνωσμένα να “ξεφορτωθεί” πλεονάζοντα εμβόλια αξίας 1 δισ. στερλινών, ενώ η Ελβετία  ακύρωσε πριν από λίγες ημέρες παραγγελία άλλων 50 εκατομμυρίων εμβολίων και δήλωσε πως θα χαρίσει το μισό απόθεμά της σε αναπτυσσόμενες χώρες.
Μα τι γίνεται επιτέλους; Κανένας δεν εμβολιάστηκε στην Ευρώπη; Τζίφος τα καμπανάκια κινδύνου; Και γιατί σταμάτησε η τηλεοπτική ενημέρωση ρεπόρτερ και παρουσιαστών; Δεν υπάρχει πλέον ενδιαφέρον. Η βάρκα εξώκειλε!
Πρόσφατα η βρετανική εφημερίδα “Daily Μail” αποκάλυψε ότι ο Ρόι Αντερσον, εκ των κορυφαίων συμβούλων της βρετανικής κυβέρνησης στο ζήτημα της νέας γρίπης, είναι ταυτόχρονα έμμισθος σύμβουλος του ΔΣ της GlaxoSmithΚline, με ετήσιες αποδοχές που αγγίζουν τις 150.000 ευρώ! Βρε τι σου κάνει η γρίπη! Αύξηση αποδοχών! Ασε που η ίδια διευθύντρια του ΠΟΥ Μάργκαρετ Τσαν, η οποία ανέμενε τα χειρότερα από τη νέα γρίπη, παραδέχθηκε πριν από λίγες ημέρες πως η ίδια δεν έχει “ακόμη” εμβολιαστεί εναντίον του Η1Ν1!
Και η πληροφόρηση μας ενημερώνει ότι η κανονική γρίπη σκοτώνει περίπου 500.000 ανθρώπους παγκοσμίως ενώ η μεταμοντέρνα εκδοχής της αγκομαχά ακόμα στα 12.700 θύματα παγκοσμίως. Και τι γίνεται στην Ελλάδα; Η κανονική γρίπη έχει 250 θύματα κάθε χρόνο. Η μετάλλαξή της προς το παρόν ...φοιτά ακόμα στο νηπιαγωγείο! Ούτε καν ολοήμερο!
Μήπως είναι καλύτερα να βλέπουμε μεσημεριανά; Διότι τί λέει η μοντέρνα ψυχιατρική και ψυχολογία; Τα μεσημεριανά αντικατέστησαν τις παλιές γειτονιές με τα καρεκλάκια έξω διότι η ενασχόληση με τα τεκταινόμενα στο διπλανό παράθυρο είναι ευεργετική!
Αντε τώρα, να βρεις στην αγορά καρεκλάκια! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου