Κυριακή 10 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ 04/04/2011

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  04/04/2011


Το ουράνιο τόξο εμφανίζεται μετά τη βροχή!
Συμβόλαιο υπόσχεσης ότι αυτό ήταν. Δεν θα βρέξει άλλο.
Το ουράνιο τόξο του πολιτικού μας συστήματος δεν εμφανίστηκε ακόμη και από ό,τι προβλέπεται είναι …μακρύς ο δρόμος για την Ιθάκη! Μάλλον θα αργήσει να εμφανιστεί στο ελληνικό στερέωμα. Και κατά τα φαινόμενα δεν θα εμφανιστεί καθόλου.
Θα αργήσουμε να θαυμάσουμε το εκπληκτικό φαινόμενο της χρωματικής παλέτας που εμφανίζεται και με τη φαντασία μας προσπαθούσαμε να βρούμε που βρίσκεται η άκρη του για να βρούμε το θησαυρό που κρύβεται στη ρίζα του. Στα γλυκά παραμύθια της παιδικής μας φαντασίας το ουράνιο τόξο έφερνε την αισιοδοξία για ένα ήρεμο μέλλον.
Το άλλο ουράνιο τόξο απέδειξε ότι δεν μπορεί να φέρει το χρώμα στη ζωή μας. Ακόμα και τώρα αντιμάχεται για το ποιος έχει το πιο φωτεινό χρώμα και την πιο κρυστάλλινη διαύγεια. Και ακόμα και τώρα αργοπορεί να εμφανιστεί γιατί περί άλλων τυρβάζει παρά να φέρει την ηρεμία και την γαλήνη στους ανυποψίαστους που καρτερικά αδημονούν έχοντας ψηλά το κεφάλι μπας και εμφανιστεί. Αδίκως.
Βρισκόμαστε ακόμα στο ποιος φταίει. Αναλώνουμε ώρες χρόνου χωρίς επιστροφή στην διαδικασία είμαι ο καλύτερος, αυτός είναι ο χειρότερος. Και όλοι αντάμα, ένας ένας, σέρνει …το χορό του Ζαλόγγου! Όλοι …αγωνιούν για την υστεροφημία του χρώματός τους. Και η καταιγίδα καλά κρατεί.
Πουθενά δεν αιωρείται το ερώτημα τι κάνουμε τώρα. Ένα ομαδικό ερώτημα και μια ομαδική προοπτική για μια απάντηση. Δεκάδες, εκατοντάδες ειδήσεων και σχολίων γύρω από το θαυμαστό έπος των έργων και των ημερών του παρελθόντος χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Πουθενά η λύση που θα μας οδηγήσει στην άκρη του ουράνιου τόξου μπας και βρούμε τον κρυμμένο θησαυρό των παιδικών μας ονείρων.
Πουθενά το ξεκίνημα για να ζωντανέψουμε και τη φαντασία της επερχόμενης παιδικής ηλικίας. Θα τους είναι άχρηστα και τα παραμύθια και τα όνειρα. Επειδή τα καλά παραμύθια έχουν από όλα. Και δράκους και βασιλιάδες και πριγκιποπούλες και ιππότες και νεράιδες και ξωτικά …που όλοι μαζί συνεργάζονται για το έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.
Για να μπορέσουμε να βρούμε την άκρη του ουράνιου τόξου μας!
Για να ανακαλύψουμε τον κρυμμένο θησαυρό μας!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου