Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ   02/09/2009


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Θα γίνουν ή δε θα γίνουν;
Τι μαντικές ικανότητες να έχει κανείς για να προβλέψει το μέλλον αφού έτσι κι αλλιώς δεν μπορεί να ...προβλέψει το παρόν! Βαρύς και αδυσώπητος αγώνας για την επικράτηση και την υπεροχή.
Και από παντού πολεμικές ιαχές και κλαγγές όπλων. Τα πρόσωπα βαμμένα με τα χρώματα του πολέμου. Τα γυναικόπαιδα στριμωγμένα στους αγρούς κρυφοκοιτάζουν πίσω από τα ψηλά χορτάρια καθώς ανεμίζουν από το βαρύ βραδινό αεράκι. Τα στάχυα λικνίζονται ρυθμικά και φανερώνουν τρομαγμένα πρόσωπα. Η ώρα πλησιάζει και ο φόβος καραδοκεί. Όλοι είναι μαζεμένοι και σφιχταγκαλιασμένοι περιμένοντας την μεγάλη ώρα. 'Ολοι πιστεύουν ότι πλησιάζει. Η υγρασία είναι ανυπόφορη. Το φεγγάρι προσπαθεί να κρυφτεί απεγνωσμένα πίσω από τα βαριά σύννεφα. Το σκοτάδι πέφτει βαρύ. Η σιωπή ζει το μεγαλείο της. Η νυχτερινή ηρεμία πριν από τη μεγάλη καταιγίδα.
Οι στιγμές, οι ώρες πριν από τη μεγάλη επέλαση είναι εκκωφαντικά τραγικές. Η ιστορία επαναλαμβάνεται και κάνει τους χτύπους πιο έντονους, πιο βλοσυρούς και ανεξιχνίαστους. Τα φοβισμένα πρόσωπα ακολουθούν το μονοπάτι της ματιάς τους με έντονη την απορία να λαμπυρίζει. Τι θα απογίνει; Ποιος θα είναι ο νικητής;
Πίσω από ποιους θα συρθούν για να απολαύσουν μια ακίνδυνη και ασφαλή διαβίωση; Το δίλημμα των ειλώτων στέκει παράμερα. Πρέπει προσεκτικά οι κινήσεις να μελετηθούν για να γίνει σωστή καταμέτρηση των απωλειών.
Και μετά εκείνη η βλοσυρή μέρα που θα γίνει η μοιρασιά των λαφύρων και θα ακουστούν οι περήφανες ιαχές μέχρι και την πιο απόκρυφη άκρη.
Νυν υπέρ πάντων ο αγών!
Και αργότερα θα σηκωθούν τα τρομαγμένα πρόσωπα και θα αρχίσουν πάλι τη δουλειά από την αρχή. Τα χορτάρια θέλουν ξεβοτάνισμα και τα στάχυα θέλουν να μαζέψουν τους καρπούς τους.
Νυν υπέρ πάντων ο αγών!
Έχοντας πάντα το φόβο ότι θα ξαναγίνει η μεγάλη επέλαση  και ίσως τα χορτάρια δεν θα είναι τόσο ψηλά! Και τα στάχυα θα στέκουν αδύναμα χωρίς καρπούς!
Και το μαντείο των Δελφών;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου