Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 13/10/2009


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Τριαντάρισε πια και δεν το πήραμε χαμπάρι!
Κοτζάμ άντρας και ακόμα παραπαίει μεταξύ ...Σκύλας και Χάρυβδης. Αλλάζει όνομα που και που ...σαν την αλεπού και αυτό ίσως δυσκολεύει τα πράγματα για να τον κατανοήσουμε πλήρως. Τόσα χρόνια, κοντά τριάντα, και ακόμα κανείς δε κατάλαβε ότι τα χρόνια περνούν φεύγουν και δεν ξανάρχονται. Και ό,τι δεν έγινε, δεν έγινε. Και ότι είναι να γίνει ...δεν θα γίνει.
Ο λόγος για το υπουργείο περιβάλλοντος που διανύει ήδη την τρίτη του δεκαετία και απεγνωσμένα προσπαθεί να βρει τη χαμένη του ταυτότητα. Πότε πια; Όταν θα γίνει μεσήλικας ή όταν θα γυρνάει από ΚΑΠΗ σε ΚΑΠΗ;
Για να βρει την χαμένη του ταυτότητα οποιοδήποτε παρόμοιο υπουργείο πρέπει να βρεθεί και η ανάλογη ταυτότητα σε όλους τους κατοίκους αυτής ...της ευδαίμονος χώρας! Τι να σου κάνει από μόνο του ένα υπουργείο; Πώς να πετύχει η ...φτωχή μας Ελλαδίτσα τον ευρωπαϊκό στόχο του 2020; Πώς να καταφέρει μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 20%; Μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου άλλα 20%; 
Και πού την πας την κατανάλωση νερού που η ζήτηση του συνεχώς αυξάνει; Και να σκεφτείς ότι στις τουριστικές περιοχές με πολυτελείς εγκαταστάσεις οι τουρίστες καταναλώνουν 450 λίτρα την ημέρα σε σχέση με τα 100 έως 200 λίτρα των γηγενών ανά ημέρα.
Προφανώς ή είμαστε πολύ βρώμικοι και δεν επιτρέπουμε το νερό να μας προσεγγίζει ή έχουμε τόσο αναπτυγμένο το αίσθημα της προστασίας του νερού και είμαστε προσεκτικοί όσο αφορά τη ...διασπάθισή του! Και πάλι προφανώς δεν πρέπει να συμβαίνει κανένα από τα δύο.
Οι τουρίστες είναι οι σπάταλοι που μιας και βρίσκουν ...ξένο νερό του δίνουν και καταλαβαίνει. Σου λέει, δεν είναι στη χώρα μας. Άσε τους Έλληνες να βγάλουν το φίδι από την τρύπα!
Και από την άλλη πλευρά η Αθήνα κάθε χρόνο ανεβάζει τις απαιτήσεις της κατά 6% στην κατανάλωση νερού. Σε λίγο θα αδειάσει η επαρχία και όλοι θα κατοικοεδρεύουν στο κλεινόν άστυ. Ας είναι και έτσι.
Οι λιγοστοί εναπομείναντες στην περιφέρεια θα έχουμε περισσότερο νερό. Οπότε θα μπορούμε να έχουμε και τις ιδιωτικές μας πισίνες χωρίς άγχος και αλληλοσπαραγμό. Οι γεωτρήσεις να ‘ναι καλά και το νερό άφθονο. Και οσονούπω πλησιάζουν ήδη τις 200.000 οι παράνομες γεωτρήσεις προς γνώσιν και συμμόρφωσιν!
Το παράδοξο είναι ότι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν παράνομες γεωτρήσεις και ακόμα περισσότερο πόσες είναι. Και μετά;
Πιο κάτω είναι η έρημος Σαχάρα! Θα μπει και αυτή στο σχέδιο πόλεως!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου