Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ   26/05/2008


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Τι έγινε βρε παιδιά; Μας την έπεσαν πάλι;
Τα αδύνατα δυνατά κάνει ο υποψήφιος των εκλογών στη γείτονα για να ξαναβγεί πάλι! Μέχρι και τον επικεφαλής της εκκλησίας τους επιστράτευσε για να δείξει την πυγμή του και την αδιαπραγμάτευτη θέση του.
Κι ο άλλος χριστιανός άνθρωπος, μορφωμένος, διαβασμένος υποτίθεται συμμετείχε στην παρωδία για …την αδικία που υφίσταται η χώρα του; Μάλλον δεν έχει το Θεό του!
Τι κείμενο, τι ποίηση, τι λυρισμός!
“Αγιε Κύριλλε, σήμερα, στη δική σου και τη δική μας Θεσσαλονίκη όλα όσα έκανες είναι πέτρινα. Σήμερα, στη γενέτειρά σου πόλη έχουν γίνει όλα στάχτη και σκόνη και δεν έμεινε ούτε γράμμα από τη γλώσσα τη δική σου και τη δική μας. Στην περιοχή όπου τότε όλοι μιλούσαν όπως εσύ και όπως εμείς, σήμερα απαγορεύεται όχι μόνο να ομιλείται αυτή η γλώσσα αλλά και να υπάρχει. Δυστυχώς, εκεί διώκεται και εκτοπίζεται οτιδήποτε είναι μακεδονικό ενώ αμφισβητείται και το όνομα της χώρας και το όνομα της Εκκλησίας και η ίδια η αλήθεια”.
Κι όλες αυτές ...οι κορώνες πάνω στον τάφο του Αγίου Κύριλλου που βρίσκεται στην Ιταλία από τον επικεφαλής της σχισματικής – τι άλλο! – …Μακεδονικής Εκκλησίας! Ο οποίος βεβαίως συμμετείχε στον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Κυρίλλου. Και μη χάνοντας ευκαιρία …ο υποψήφιος μας έτρεξε για να τον δουν οι ψηφοφόροι του ότι και στο εξωτερικό της χώρας του είναι …βαρβάτος και ατρόμητος! Και ανακοίνωσε ότι το Βατικανό τους υποστηρίζει στο …πρόβλημά τους. Από το Βατικανό πάντως δεν είδαμε σχετική ανακοίνωση για …τα προβληματικά γειτονόπουλα!
Δυστυχώς, αν κάνουν πίσω τα …πατριωτάκια μας, προβλέπω ότι η χώρα τους θα γίνει …φτερό στον άνεμο. Οπότε τι τους μένει; Επίθεση… και όποιον πάρει ο χάρος! 
Διαβάστε κι αυτή την κορώνα πάνω σε Ιταλικό έδαφος του υποψηφίου:
“… εμείς είμαστε πλήρως προσηλωμένοι στην ένταξη σε αυτούς τους θεσμούς με αξιοπρέπεια, ως έθνος του οποίου ο πολιτισμός και η γλώσσα αποτελούν έναν από τους θεμέλιους λίθους του ευρωπαϊκού πολιτισμού”.
Πώς τα λέει ο αθεόφοβος!
Πετάει παντού ...εγκεφαλικά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου