Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 23/10/2009


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Πάλι τα καταφέραμε!
Αν είναι δυνατόν να μην το πετυχαίναμε! Αφού στους αγώνες ταχύτητας είμαστε πρώτοι! Και επομένως, και τώρα πάλι πρώτοι είμαστε.
Εξαρτάται φυσικά από ποια οπτική γωνία βλέπεις το θέμα. Αλλά δεν μας εμποδίζει σε τίποτα αυτό. Είναι απλό. Πας από τη μια πλευρά και βλέπεις ποιος είναι ο πρωταθλητής. Πας από την άλλη πλευρά και βλέπεις άλλους πρωταθλητές. Εξαρτάται από ποια πλευρά έχει ήλιο, οπότε αναγκαστικά πας από την άλλη πλευρά για να βλέπεις καλύτερα. Και, ω του θαύματος, φαινόμαστε πρώτοι.
Φαινόμαστε, αλλά είμαστε;
Και φυσικά είμαστε πρώτοι αλλά, ωιμέ, από το τέλος!
Στο αγώνισμα του …ελλείμματος καταλάβαμε την πρώτη θέση αλλά από το τέλος.
Και φυσικά καταϊδρωμένοι επειδή ο πρωταθλητισμός απαιτεί θυσία και κόπο! Και όταν φυσικά απαιτείται κόπος …τρέχει και ο ιδρώτας άφθονος!
Έχουμε ξεπεράσει πλέον την Ιρλανδία, τη Ρουμανία, τη Βρετανία. Αναπνέουν τη σκόνη μας. Δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν το έλλειμμά μας!
 Ενώ αντίθετα η Φινλανδία, η Δανία, το Λουξεμβούργο και η Κύπρος ξέφυγαν κατά πολύ! Τόσο πολύ που έχουν πλεονασματικούς προϋπολογισμούς! Δηλαδή τους περίσσεψαν χρήματα; Έβαλαν λεφτά στην άκρη; Γιατί συμβαίνουν θαύματα σε άλλες χώρες και δεν συμβαίνουν και εδώ;  
Μάλλον είναι το κλίμα. Δεν εξηγείται διαφορετικά. Πρέπει να είχαμε ή βόρειο κλίμα ή περισσότερο μεσογειακό. Μέτριες καταστάσεις είναι απαγορευτικές για να μας περισσέψουν λεφτά!
Άσε, πια για το χρέος που είμαστε πάλι με τους πρώτους, αλλά …από το τέλος και πάλι! Από τη μεριά του ήλιου είναι η Εσθονία με το μικρότερο χρέος. Καλά, τι κάνουν αυτοί οι άνθρωποι; Δε δανείζονται καθόλου; Πώς τα βγάζουν πέρα; Δεν κυκλοφορούν με πιστωτικές κάρτες, δεν έχουν διακοποδάνεια; Κάποιος πρέπει να τους μιλήσει και για την άλλη πλευρά της ζωής! 
Ενώ εμείς, που γνωρίζουμε την άλλη πλευρά της ζωής, ερχόμαστε δεύτεροι μετά την Ιταλία. Μας έφαγαν την πρωτιά οι αφιλότιμοι!
Αλλά τι να πεις;
Ούνα φάτσα, ούνα ράτσα!

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου