Σάββατο 7 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ   05/09/2008


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Ασυγκράτητες είναι πια!
Αλωνίζουν ακάθεκτες και ταλαιπωρούν κάθε αφυδατωμένο πορτοφόλι. Υγρασία μηδέν! Έχουν διαβατήριο ελευθέρας και πηγαινοέρχονται πέρα δώθε, πάνω κάτω και ροκανίζουν…, ροκανίζουν… και άντε μετά να τρέξεις να μαζέψεις τα ροκανίδια. Και τι αξία να έχουν αυτά; Κατευθείαν στα σκουπίδια.
Ασυγκράτητες οι τιμές προϊόντων και υπηρεσιών να αμφιταλαντεύονται στο γείσο της κορυφής γνωρίζοντας να ισορροπούν. Ξέρουν καλά το παιχνίδι τους διότι πού να τολμήσεις να τις ακολουθήσεις! Το σίγουρο είναι ότι θα βρεθείς φαρδύς πλατύς στον ακάλυπτο. Διότι στο …άθλημα της ισορροπίας πρέπει να είσαι καλά ντοπαρισμένος.   
Από τη μια πέφτει το πετρέλαιο, ήδη έφτασε στα 105 δολ. αλλά φως από πουθενά.
Τα καθηλωμένα παραμένουν καθηλωμένα. Τίποτα δεν πτοείται να πέσει. Απολαμβάνουν το δροσερό αεράκι της ταράτσας δίπλα στην πισίνα του ρουφ-γκάρντεν!
Από την άλλη ανακαλύψαμε ότι οι πολυεθνικές εταιρίες πουλούν στους πληβείους του ελληνικού χώρου ακριβότερα τα προϊόντα τους από ότι σε άλλες χώρες. Οι τοπικές θυγατρικές αγοράζουν από την μαμά-εταιρία. Η μαμά όμως στη θυγατρική της Ελλάδας τα πουλάει ακριβότερα λέει. Ενώ στις άλλες θυγατρικές άλλων ευρωπαϊκών κρατών τα πουλάει φθηνότερα οπότε η τελική τιμή για τον καταναλωτή είναι σαφώς φθηνότερη.
Με πιο σκεπτικό άραγε; Είμαστε πλουσιότεροι των υπολοίπων Ευρωπαίων;
Και εμείς δεν γνωρίζουμε τίποτα; Έχουμε χάσει πια τον έλεγχο! Έχουμε λεφτά και δεν το ξέρουμε; Αν έχουμε να δώσουμε, αλλά άμα δεν έχουμε γιατί να δώσουμε;
Και από πότε ισχύει αυτό το καθεστώς υπερτιμολόγησης των προϊόντων των πολυεθνικών;
Πάντως κάλιο αργά παρά ποτέ!
Διότι από κάπου αρχίζει και φαίνεται φως μιας και το Υπουργείο Ανάπτυξης προωθεί ελέγχους με όλα τα συναφή για την απάλειψη αυτής της κατάστασης.  
Αρκεί τα πρόστιμα να μην είναι μικρότερα από τα κέρδη. Διαφορετικά δεν κάνουμε τίποτα.
Και θα παραμείνει το πορτοφόλι αφυδατωμένο με μηδέν υγρασία.
Και άντε μετά να τρέχεις για …ενυδατικές κρέμες!
Αλλά και αυτές είναι …της μαμάς!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου