Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ      19/08/2008


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Υπό το φως της αυγουστιάτικης πανσέληνου, της ...παύσης των εχθροπραξιών ...εξαιτίας της επιρροής των Ολυμπιακών ιδεωδών η ζωή συνεχίζεται κανονικά.
Τα θέατρα των επιχειρήσεων λειτουργούν κανονικά με τη βοήθεια αθλητών που στόχο έχουν την επιβράβευση των επιδόσεων τους στο ...χρυσό σκαλί.
Τα θέατρα των επιχειρήσεων λειτουργούν κανονικά με την έναρξη εχθροπραξιών μεσούντων των ολυμπιακών αγώνων των ...απαράμιλλων ιδεωδών!
Σε όλα, η δημοσιογραφική κάλυψη επιτυγχάνει το άριστα των επιδόσεών της προς γνώσιν και συμμόρφωσιν του απανταχού φιλοθεάμονος κοινού.
Μέχρι πού να σύρει τα πόδια του ο κάθε έρμος πολίτης, μέχρι πού να ξαποστάσει για νερό για να απαλύνει την δίψα του ευρισκόμενος στο έλεος της αδίστακτης θερμοκρασίας μιας πληθώρας ...ευγενικής άμιλλας και ανύπαρκτης κατανόησης των μαντατοφόρων περί της παύσης των πολεμικών συρράξεων;  
Η εκεχειρία ασχολείται με την εκθαμβωτική ...προσσελήνωση της τιμής του πετρελαίου, των παιγνιόχαρτων ενός αλώβητου διπλωματικού πολέμου και το κέρδος από τις πολλαπλές διατροφικές απάτες που καθιστούν ανίσχυρες και παιδαριώδεις τις παρόμοιες του μεσοπολέμου του περασμένου αιώνα.
Ποια είναι η υποκρισία όταν απαιτείται εναρμόνιση και πλεύση με τη χρηστή χρήση των παραμέτρων του έναστρου χώρου των Ολυμπιακών από τους κακόμοιρους και πανάθλιους πληβείους που κατοικοεδρεύουν καθ’ άπασαν την επικράτειαν αυτού του έρμου πλανήτη; 
Μπροστά από τις κάμερες φαίνεται ο στόχος χιλιάδων, εκατομμυρίων ματιών που προσπαθούν ληστρικά να ξεσηκώσουν ιδέες και ...λάιφσταιλ. Αδυνατούν να λοξοδρομήσουν. Ακολουθούν την ένταση και το αυθορμητισμό  μιας εποχής που δεν έχει να ζηλέψει ουδόλως και τίποτα από άλλες εποχές. Αλλά τότε υπήρχε το ελαφρυντικό του ...εντίμου προτέρου βίου. Η αμάθεια και η ενορχήστρωση μιας απαίδευτης κοινωνίας κατέληγε στην παρόμοια λύση ...ευαγών συμπεριφορών! Ήδη έχει περάσει ανεπιστρεπτί η εποχή που κατακτήσαμε το φεγγάρι όπως κυκλοφορούσε ευρέως η φράση στην εποχή των παραμυθιών!
Η σύγχρονη γνώση και παιδεία ασχολήθηκε με τη συστηματικά ασφυκτική πολιορκία του εαυτού της και την ολοκληρωτική κατάρρευση του οικοδομήματός της. Και φαίνεται ότι τα καταφέρνει!
Αναμένεται αύξηση του τουριστικού ρεύματος και συνωστισμός επισκέψεων στα ερείπιά της. 
Είσοδος ελεύθερη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου