Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ    01/08/2008


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Δεν είναι που πλημμυρίσαμε στις πιστωτικές κάρτες και με περισσή ευκολία ...διανέμονται δεξιά και αριστερά. Διότι υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιος μπορεί να έχει στην κατοχή του μέχρι και σαράντα πιστωτικές κάρτες!
Τι να τις κάνει τόσες πολλές; Προφανώς ...ξεσηκώνει λεφτά από την μια για να ξεχρεώσει την άλλη. Και πάει λέγοντας μέχρι να φτάσει στην τεσσαρακοστή για να ξοφλήσει την πρώτη και το γαϊτανάκι συνεχίζεται για όσους γύρους χρειαστεί. Και θα χρειαστεί. Διότι η πιστωτική κάρτα πλέον δεν είναι κάρτα ευκολίας για μια έκτακτη ανάγκη που θα χρειαστεί κάποιος ρευστό και ζεστό χρήμα. Είναι η άμεση λύση για οποιαδήποτε ανάγκη. Μέχρι και λύση ...διακοπών. Και για μετά έχει ο Θεός!
Δυστυχώς ο Θεός δεν έχει για μετά! Διότι αν δεν έχεις εσύ ο Θεός θα σου γυρίσει τις πλάτες διότι ο Παράδεισος έχει ...έλλειψη πιστωτικών ιδρυμάτων. Και τι γίνεται μετά;
Μετά αναλαμβάνουν οι εισπρακτικές εταιρίες που για λογαριασμό των τραπεζών αναλαμβάνουν την είσπραξη των οφειλών. Με ευγενικό τρόπο στην αρχή και με αλλαγή διάθεσης στην συνέχεια. 
Το θέμα είναι ότι το κακό παράγινε με τις εισπρακτικές εταιρίες που αρκετές φορές ενοχλούν τηλεφωνικά όταν ακόμη έχεις ήδη εκπληρώσει τις υποχρεώσεις σου αλλά  προφανώς δεν είναι ενήμερες από την Τράπεζα.
Στην μέση μπήκε ο Συνήγορος του Καταναλωτή και δια μέσου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά στο Εισαγγελέα προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω η δράση τους και ιδιαίτερα το ενδεχόμενο διάπραξης του αδικήματος της αντιποίησης του δικηγορικού λειτουργήματος από τους υπαλλήλους τους.
Στην τελική ανάλυση δεν σώζεται ο πολίτης από την τακτική των εισπρακτικών εταιρειών αλλά ίσως απαλύνεται η τακτική αντιμετώπισης. Αλλά και ο δικηγόρος τι θα σου κάνει. Την δουλειά του θα κάνει και θα έχει δίκιο.
Το πρόβλημα είναι η ανεξέλεγκτη ...πώληση πιστωτικών καρτών σε ...γνωστούς και φίλους που ελαφρά τη καρδία ...αποδέχονται την συμμετοχή τους στο παιχνίδι του πλαστικού χρήματος. Διότι η κάρτα δεν είναι δάνειο χωρίς επιστροφή.  
Η εμπλοκή του σ’ αυτό είναι ταξίδι χωρίς επιστροφή.
Ενα ταξίδι μιας μεγάλης μέρας μέσα στη νύχτα!

___________________
Η στήλη θα απουσιάσει μέχρι τις 18 Αυγούστου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου