Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! 07/06/2010


ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ"   ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ    07/06/2010

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ

Πέστα χρυσόστομε!
Διότι μια ανησυχία την είχαμε. Μας βασάνιζε ολημερίς και ολονυχτίς. Μας ταλαιπωρούσε ανελλιπώς. Και πώς να ξεφύγεις από την ρουτίνα αυτή, διότι ρουτίνα έχει πλέον καταντήσει και αρχίζει και κουράζει. Μια ανατροπή έχουμε να δούμε εδώ και μέρες. Κάθε μέρα τα ίδια και τα ίδια. Τίποτα το διαφορετικό. Χάσαμε πια το ενδιαφέρον. Διότι δεν βγήκε κάτι για τα χαμένα λεφτά. Λίγο φως! Έστω μια χαραμάδα ότι από κάπου θα φανεί η άκρη του τσουβαλιού, για να ησυχάσουμε και να πούμε πλέον, ουφ!, ευτυχώς γλυτώσαμε την σύνταξη, θα την πάρουμε κανονικά. Διότι αυτή τη στιγμή με σιγουριά δεν ξέρουμε τίποτα.
Αυτή η ανησυχία ήταν που μας έκανε να αναρωτιόμαστε ότι φταίει το κατσικοπόδαρο μας που τα καταφέραμε έτσι. Ησυχάστε, δεν είναι τίποτα. Πειραματίζονται τα παιδιά και βρήκαν εμάς ως ινδικά χοιρίδια. Πειραματίζονται αν θα κρατήσουν  την ευρωζώνη ως έχει ή αν θα επιστρέψουν στα παλιά αγαπημένα τους νομίσματα. Ποιά είναι εύκαιρη; Η Ελλάδα! Ποιά άλλη! Και βουρ λοιπόν στον πατσά! Και δεν τα λέει κανείς άλλος παρά κάτι οικονομολόγοι από το Σίτι. Το Λονδρέζικο, ντε!
Αν σε αυτό το πείραμα συμμετέχουν και πολλοί άσχετοι δεν έχει σημασία. Υπάρχουν και οι παρεισφρήσαντες που είδαν φως και μπήκαν! Διότι όλο και κάτι θα μπει στην τσέπη. Κοίτα πάντα χαμηλά και όλο και κάτι θα βρεις στο δρόμο. Και μην πεις ότι είναι ψιλά. Σιγά σιγά γεμίζει το σακούλι. Μην περιμένεις από τη μια μέρα στην άλλη να δεις προκοπή. Πρέπει να περάσουν χρόνια. Και είκοσι, μη σου πω! Είδες κανένα να προοδεύει από τη μια μέρα στην άλλη; Όχι! Μετά από χρόνια φαίνεται η αξιοσύνη και καπατσοσύνη του ανθρώπου. Όχι σαν και μας που από τη μια μέρα στην άλλη θέλουμε να φτιαχτούμε! Και από την άλλη, όμως, το σχετικό μπέρδεμα είναι ότι με βάζουν σε υποψίες διάφορες φήμες και διαδόσεις και δεν ξέρω τι να κάνω. Να τα υπολογίζω σε δραχμές ή ευρώ; Διότι ένα μπέρδεμα θα γίνεται. Μπέρδεμα τα μηδενικά, οι τελείες, οι υποδιαστολές! Κάτι τέλος πάντων πρέπει να αποφασίσουν. Μην μας έχουν έτσι ξεκρέμαστους. Μια από εδώ, μια από εκεί! Αλλά θα γίνουν αναλογικά οι μετατροπές ή σε αντιστοιχία; Διότι στην πρώτη μετατροπή μπερδευτήκαμε και το κατοστάρι έγινε ευρώ. Τώρα το ευρώ θα γίνει κατοστάρι ή η μετατροπή θα γίνει με μαθηματική ακρίβεια;
Επ’ ευκαιρία, πρέπει να στείλουμε και τους αγωνιστικούς μας χαιρετισμούς στην αλλοδαπή σε όσους υποστηρίζουν τα ελληνικά πειραματόζωα για τις υπεράνθρωπες αντοχές μας.
Νυν, υπέρ πάντων ο αγών! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου