Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! Ο Βασίλης Μόσχης στην Εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ



Συμβαίνουν και αλλού!
Και εμείς νομίζαμε ότι κρατούσαμε τα σκήπτρα και καμαρώναμε. Εμ, δεν είναι έτσι τα πράματα. Άσχετα αν, όπου σταθείς και όπου βρεθείς όλο και κάποιος Έλληνας είναι από κάτω. Από πού; Οπουδήποτε μπορείς να φανταστείς. Ατελείωτος κατάλογος.
Και μπροστά εμείς κρατώντας τα λάβαρα. Μόνο στους Ολυμπιακούς θα κάνετε θριαμβευτική είσοδο; Θέλετε μπροστά στους Ολυμπιακούς; Θα είστε μπροστά και σε όλα τα άλλα. Δεν υπάρχει επιλογή.  Ή όλα ή τίποτα. Διαλέξτε! Και διαλέξαμε. Από τότε μας πήρε η κατηφόρα και γίναμε οι απανταχού δακτυλοδεικτούμενοι στην επικράτεια του γαλάζιου πλανήτη μας.
Θα μου πεις μόνο εμείς είμαστε; Δε νομίζω. Με απλά μαθηματικά να το δεις δεν βγαίνει. Με την απλή μέθοδο των τριών να το δεις δεν σου βγαίνουν οι πράξεις. Με την απλή λογική να το δεις, σε πιάνει μια τρέλα. Η ρετσινιά όμως ρετσινιά. Έμεινε και δεν βγαίνει ούτε με στεγνό καθάρισμα ούτε και με πλύσιμο στο χέρι!
Από τότε κυκλοφορούμε με το ένδυμα του παλιοτεμπέλη, του απατεώνα και του μιζαδόρου. Όχι ότι το έχουμε μόνιμα στη ντουλάπα και δεν το βγάζουμε να το φορέσουμε. Το βγάζουμε άλλοτε φανερά και άλλοτε κρυφά.
Αλλά το φαινόμενο ευδοκιμεί και αλλαχού! Στο Τορίνο της Ιταλίας έκανε έφοδο η οικονομική αστυνομία και από δείγμα 200 εμπορικών επιχειρήσεων απεκαλύφθη ότι το 60% δεν εξέδιδε αποδείξεις! Όχι παίζουμε. Μεγάλη διαφορά σε σύγκριση με την περσινή τους χρονιά που το ποσοστό ήταν χαμηλότερο… μόνο 50%! Όχι να μη λέμε!
Και όχι μόνο αυτό! Στην ίδια πόλη απεκαλύφθη και άλλο …παράδοξο! Μια μητέρα, τα δυο της τέκνα και ο θείος τους έπαιρναν αναπηρική σύνταξη τυφλότητας ή οποία αποδείχτηκε …μαϊμού! Όχι η σύνταξη. Αυτή την έπαιρναν κανονικά. Η τυφλότητά τους!
Και τώρα τους ζητάνε να επιστραφεί στο Ιταλικό Δημόσιο το ποσό των 500.000 ευρώ! Πού να τα βρουν τυφλοί άνθρωποι! Τελικά είναι να μη σου βγει το όνομα.
Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει!
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου