Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. ¨ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 21/12/2009


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Ήρθε τρέχοντας και αλαφιασμένη!
Στο βλέμμα της διέκρινες ένα φόβο να φτερουγίζει και μια αδιόρατη απελπισία κάπου κρυμμένη αλλά μπορούσες να την διακρίνεις ξεκάθαρα.
- Θα μας τα πάρουν όλα. Δεν θα μας αφήσουν βρ... για βρ... ! Δεν βλέπεις τι γίνεται. Από έξω πιέζουν να μας τα πάρουν όλα. Τι αυξήσεις, τι αγορές, τι διασκεδάσεις, τι γλέντια τέρμα ό,τι ξέραμε. Τα κεφάλια μέσα. Και να πεις ότι έχουμε, δεν έχουμε τίποτα. Μας τα πήραν έτσι κι αλλιώς οι προηγούμενοι. Τι να πάρουν κι αυτοί; Άσε και το άλλο! Πού το πας και αυτό! Ούτε δωμάτιο δεν βρήκα στην Αράχοβα για τα Χριστούγεννα! Κλεισμένα εδώ και βδομάδες. Πάλι ρεβεγιόν με ταμπλ ντ’ οτ θα κάνω!
Και από την άλλη θα πέσουν και φορολογίες! Πού να τα βρούμε; Πώς θα ζήσουμε; Πώς θα καζαντίσουμε; Θα τα σηκώσω όλα. Όλα για όλα! Θα τα πάρω και θα τα βάλω αλλού. Σε ξένη τράπεζα. Εκεί δεν έχουν κίνδυνο. Πού θα τα πάρουν χαμπάρι εκεί; Και άντε μετά να τα φορολογήσουν. Άμα τα αφήσω εδώ θα πέσει μαύρο χαράτσι.
Αφού στο λέει ξεκάθαρα. Οι συνταξιούχοι και οι μισθωτοί είναι οι πλουσιότεροι στην Ελλάδα. Αυτοί δηλώνουν λεφτά. Οι άλλοι είναι χαμηλού εισοδήματος. Άρα ποιούς θα φορολογήσει; Εμάς! Εμείς έχουμε τα λεφτά. Άρα τις οικονομίες μου και δρόμο! Βουρ! για την αλλοδαπή! Εκεί δεν θα μπορέσουν να μου τα βρουν!
Τι κάναμε την άλλη φορά; Δεν τα είχαμε έξω και τα φέραμε μέσα; Τότε είχαμε άλλο κίνδυνο. Τώρα ο κίνδυνος είναι μέσα. Ας τα ξαναβγάλουμε λοιπόν! Ας πάρουν και λίγο αέρα! Και θα έχω και το κεφάλι μου ήσυχο! Δεν βλέπεις που ακόμα και τα κόμματα χρωστάνε; Έχουν βάλει ενέχυρο στις τράπεζες τις επιχορηγήσεις τους μέχρι το 2016 και βάλε! Αστα! Αστα!
Ήρθε τα είπε, ξέσπασε και έφυγε μονολογώντας.
Αυτό που ανακαλύψαμε είναι ότι η θειά μας η Αμερσούδα έχει καταθέσεις και τις πηγαινοφέρνει από τράπεζα σε τράπεζα ανάλογα με το πώς την βολεύει! Άραγε είναι η μοναδική περίπτωση συνταξιούχου που έχει καταθέσεις στην τράπεζα που υπόκεινται σε μελλοντική φορολογία;
Και η απορία της είναι αν είναι ή δεν είναι πλούσια! Και η απορία άλλων αν είναι ή δεν είναι φτωχοί!
Μια Πυθία θα μας σώσει! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου