Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ   28/07/2008


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Τώρα δικαιολογούνται τα πράγματα!
Διότι πάντα αναρωτιόμασταν γιατί μας έχουν κάνει την περίοδο εργασίας μέχρι τη σύνταξη σαν λάστιχο! Την τέντωσαν μέχρι εκεί που δεν παίρνει!  Ούτε κι ο Τιραμόλα έτσι!
Μέχρι πόσο μπορείς να δουλεύεις; Όταν θα φτάσεις πια στη λήξη της θητείας σου τι να την κάνεις την σύνταξη; Να την εξαργυρώνεις με φάρμακα και νοσήλια; Γι’ αυτό σου δίνουν τη σύνταξη; Ούτε ταξίδια, ούτε λουκούλλεια γεύματα, ούτε ξενύχτια. Τα ξενύχτια παίζονται αλλά καμιά σχέση με αυτά που έχεις στο νου σου!
Υπάρχει λόγος που η λήψη της σύνταξης προχωρεί σε ...βάθος χρόνου! Το θέμα είναι επιστημονικό και υπάρχουν αποδείξεις και μελέτες που κατέληξαν σε αυτή την εφαρμογή.
Και η επιστήμη απεφάνθη! Η ...πρόωρη σύνταξη έχει παρενέργειες στην ζωή του ενήλικα.
Μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε περισσότερους από 16.000 Ελληνες ενήλικες, οι ερευνητές βρήκαν ότι αυτοί που έπαψαν να απασχολούνται είχαν 51% περισσότερες πιθανότητες να αποβιώσουν κατά την περίοδο διάρκειας της μελέτης, παρά οι αντίστοιχοι συνομήλικοί τους, οι οποίοι εργάζονταν ακόμα.
Όλα είναι ...στις πιθανότητες. Πάλι τίποτα σίγουρο δεν μας λένε! Εκτιμήσεις επί εκτιμήσεων και ...τρέχα γύρευε. Διότι σου αφήνουν και μερικά ανοικτά παραθυράκια.
Επισημαίνουν ότι η πρόωρη συνταξιοδότηση θα μπορούσε να φέρει ζωή υψηλότερης ποιότητας. Εδώ είμαστε! Γιατί να μη βοηθά στη βελτίωση της υγείας και η συνταξιοδότηση; Θα κάνεις τις βόλτες σου, σίγουρα θα αυξήσεις τις κοινωνικές σχέσεις σου – διότι με το σημερινό τρέξιμο είσαι μοναχικός αθλητής του ...τροχάδην! – θα απολαμβάνεις μια ήρεμη ζωή με όλα τα παρελκόμενα.
Και από την άλλη σου λέει ότι θα μπορούσε επίσης να έχει αρνητικές επιδράσεις, όπως οικονομικά προβλήματα, περιορισμό υγιεινών συνηθειών, όπως εκγύμναση ή ψυχολογικές και κοινωνικές συνέπειες, που επηρεάζουν την υγεία.
Όπως και να το δεις, από όποια πλευρά και να το διαβάσεις καταλήγεις στα ίδια συμπεράσματα.
Καμιά έρευνα δεν σε βοηθάει να ακολουθήσεις τον κατάλληλο δρόμο. Ίσως, μπορεί, εκτιμούμε, πιθανολογείται...
Η ουσία είναι μια!
Αυτός που ξέρει να ζήσει κατά τη διάρκεια ενεργούς εργασίας ξέρει και να ζήσει και κατά τη διάρκεια της συνταξιοδότησής του. Τα πράγματα είναι απλά!
Αρκεί να ξέρεις να ζεις και να έχεις τη δυνατότητα να το κάνεις. 
Διότι και εγώ θέλω να κάνω διακοπές ένα μήνα στην Ελούντα αλλά δεν μ’ αφήνει...
Η ...τσέπη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου