Σάββατο 7 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  06/10/2008


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Πανικός πάνω από την όμορφη πόλη!
Τα ...μοντέλα πάνε κι έρχονται προσπαθώντας να σώσουν την κατάσταση. Το χρήμα ρέει άφθονο πάνω στην πασαρέλα με τον λικνιζόμενο βηματισμό της γάτας αφουγκράζοντας τους βαθείς αναστεναγμούς των παρευρισκομένων.
Σε κάθε λικνιζόμενη κίνηση τα ανήσυχα μάτια ακολουθούν τον ρυθμό μιας απεγνωσμένης κραυγής βοηθείας.
Στην άκρη, ...αμέτοχοι και φανερά ευχαριστημένοι μέσα στο μισοσκόταδο οι ...κλειδοκράτορες κρατούν τα στόμια των ανοιχτών αγωγών με αναμμένη την μηχανή για μια άνετη απορρόφηση των πανικόβλητων και άμεση καθοδήγηση τους στα στενά κελιά των θησαυροφυλακίων τους. Και εκεί θα απομείνουν σώα και ασφαλή υπέρ των ιδιοκτητών τους. Η αναγκαστική κράτησή τους θα διαρκέσει όσο και ο ...πανικός πάνω από την όμορφη πόλη.
Ανάλογα με την εποχή ο πανικός μπορεί να είναι ευχάριστος ή δυσάρεστος.
Στις μέρες μας διανύουμε την εποχή του ...δυσάρεστου οικονομικού πανηγυριού. Η θειά μου η Αμερσούδα το ονομάζει ... του Κουτρούλη ο γάμος!
Και κανείς δεν ξέρει ποιός να συγχαρεί ποιόν και αν ο τελικός χαιρετισμός είναι ...άντε και του χρόνου.
Το οικονομικό σύστημα καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες να ...καταρρεύσει. Τουλάχιστον προσπαθεί. Και μέσα στην απεγνωσμένη προσπάθεια της καταναλώνει και την ύστατη ...εκπνοή της για να γιγαντώσει το πρόβλημα υπέρ ...πτωχών και αδυνάτων. Όλοι συμμετέχουν, μικροί και μεγάλοι, γνώστες και άσχετοι μπας και προλάβουν και γλείψουν έστω και κανένα παραπεταμένο κοκαλάκι. Ακόμα και μέσα από τα σκουπίδια. Κέρδος θα είναι.
Εκεί που το οικονομικό παράλογο κατακρεουργεί την οικονομική λογική αδυνατεί να συγκρατήσει την ορμή του ισχυρότερου έναντι του πανικόβλητου ...χαμένου!
Ο αδίστακτος οικονομικός παροξυσμός που επικρατεί τα τελευταία χρόνια δεν στάθηκε εγκρατής ούτε καν σε θέματα υγείας και περιβάλλοντος. Θα νοιώσει έλεος για την παρεκτροπή της ...πασαρέλας;  
Προφανώς μια διακοπή ηλεκτροδότησης θα σβήσει όλους του πολυπόθητους στόχους ηγεμόνων και ηγεμονίσκων μιας οικονομικής καιροσκοπίας.
Εξαρτάται ποιος πανικός θα επικρατήσει.
Το σίγουρο είναι ότι ο ...ευχάριστος πανικός οδηγεί σε μη λανθασμένες κινήσεις.
Για να κοιμηθεί ήσυχα κι η θειά μου η Αμερσούδα!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου