Σάββατο 7 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ    09/10/2008


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Δίκιο έχουν τα παιδιά!
Καιρός είναι αυτός για να συμμαζευτεί λίγο το μυαλό και να κλειδωθεί λίγο μέσα και να ανοίξει κανένα βιβλίο; Καλοκαιράκι πάλι μύρισε και το μυαλό δραπετεύει από το ανοιχτό παράθυρο κάνοντας βόλτες, πίνοντας κανένα καφέ και πάλι βόλτες και γιατί όχι κανένα μπανάκι στη θάλασσα! Και το βράδυ κανένα ποτάκι σε κανένα μπαράκι και η ζωή θέλει να συνεχίσει με καλοκαιρινό ρυθμό.
Πού όρεξη για ξεφύλλισμα βιβλίων έστω και ανόρεχτα. Το μάτι κοιτάει έξω και οι σιδηροδέσμιοι μαθητές δεν αντέχουν την σκλαβιά!
Είναι και η περίοδος προσαρμογής που δυσκολεύεσαι μετά τα ανάλαφρα παπούτσια του καλοκαιριού να χωρέσεις μέσα στον ασφυκτικό χώρο του χειμώνα. Που μάλλον θα αργήσει να έρθει!
Τα νέα μεταφέρουν από άκρη σε άκρη τον άνεμο της ελευθερίας και της επανάστασης. Σε καταλήψεις έχουν προχωρήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, μαθητές 20 Λυκείων σε Αττική (Μοσχάτο, Καλλιθέα και Νέο Ηράκλειο), Θεσσαλονίκη, Τρίπολη και Κόρινθο.
Οσονούπω θα καταφθάσουν ...τα νέα και στην περιοχή μας. Η ιστορία προσπαθεί να μιμηθεί τον εαυτό της και επαναλαμβάνει τα γεγονότα της για να κρατήσει σε υψηλά επίπεδα τα ιδανικά της. Περσινά ξινά σταφύλια!  
Τα μέχρι στιγμής αιτήματα είναι τα προβλήματα σε κτιριακές υποδομές και η μείωση της διδακτικής ύλης!
Και γιατί να μην τα θυμηθούν; Τα προβλήματα κτιριακών υποδομών δεν μπορεί ξαφνικά να παρουσιάστηκαν ...μια ωραία πρωία! Υπήρχαν προφανώς από πέρσι ή και ακόμα παλιότερα. Γιατί δεν ...δημιουργούνται ενστάσεις και κόντρα ενστάσεις και κυνηγητά από τους άμεσα ενδιαφερόμενους που δεν είναι μόνο οι μαθητές σε εποχές μη λειτουργίας των σχολείων;
Για να μην χάνονται μαθήματα δηλαδή, όχι τίποτα άλλο.
Από την άλλη όμως είναι και η μείωση της διδακτικής ύλης. Οι καταλήψεις είναι ένας τρόπος μείωσης της ύλης. Διότι τόση πλέον ...παραμόρφωση δεν χρειάζεται. Ας την ...συρρικνώσουμε! Μπορούμε!
Ας την μειώσουμε κι άλλο διότι διαβάζουμε τόσα άλλα βιβλία ...εξωσχολικής επιμόρφωσης που αδυνατεί πλέον ο ...σκληρός δίσκος των μαθητών να χωρέσει άλλα.
Χτύπησε ...τιλτ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου