Σάββατο 7 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ    12/09/2008


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Τι εκπλήξεις είναι αυτές;
Δεν έχουμε συνηθίσει σε τέτοιες αλλαγές και θα ...κακομάθουμε. Λίγο το έχεις, να έχεις συνηθίσει διαφορετικά και μια ωραία πρωία όλα να έρχονται τα πάνω κάτω; Να χάνεις το έδαφος κάτω από τα πόδια σου; Να λες πού βρίσκομαι; Είναι δυνατόν;
Τι άνεμος είναι αυτός που σάρωσε το ...παρελθόν και προσπαθεί να αναπτερώσει το ηθικό ενός καινούριου αύριο;
Αγουροξυπνημένοι βρέθηκαν μαθητές και γονείς και τους έπιασαν στο ύπνο! Πριν καλά καλά ξυπνήσουν δεν κατάλαβαν ότι η σχολική χρονιά ξεκίνησε ήδη και δεν θα περιμένουν τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβρη.
Πρώτη μέρα στα σχολεία και πήραν όχι μόνο τα βιβλία αλλά – άκουσον, άκουσον – πήραν και πρόγραμμα. Και βαρύ μάλιστα. Επτάωρο ξεκινάει την επόμενη κιόλας μέρα, και ένα ολόκληρο πρόγραμμα για όλη την εβδομάδα με καθηγητές κανονικά!
Δεν είναι κατάσταση αυτή! Ποιος χαλάει το ...έθιμο της χαλαρότητας και των τρίωρων και των ...άντε σπίτι τώρα, αρκετά για σήμερα!
Λέτε να είναι πρωταπριλιάτικο αστείο και μόλις χτυπήσει το ξυπνητήρι να δούμε ότι ήταν ένας εφιάλτης της ...κακιάς ώρας; Λέτε να είναι αποτέλεσμα μιας ...ομαδικής παράκρουσης και ένας ...εφιάλτης που θα κρατήσει λίγες μέρες, άντε, λίγες ώρες;
Είναι δυνατόν σήμερα κιόλας πρώτη ώρα Αρχαία, δεύτερη ώρα Μαθηματικά, Τρίτη ώρα Ιστορία και πάει λέγοντας...; Είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά εν Ελλάδι στον εικοστό πρώτο αιώνα; Πάει χάλασε και η εκπαίδευση! Αρχισε να δείχνει το αληθινό της πρόσωπο που τόσα χρόνια αγνοούσαμε μεν, αλλά τώρα πλέον δείχνει τα δόντια της.
Ελπίζουμε ότι αυτή η αλλαγή, αυτός ο ...εφιάλτης να μην είναι πρόσκαιρος αλλά να συνεχίσει προς όφελος των απανταχού ...ταλαιπωρημένων μαθητών.
Ελπίζουμε να ανέβει το επίπεδο της μαθητικής τάξης προς όφελος όχι μόνο των μαθητών αλλά και του κοινωνικού συνόλου. Διότι η εκπαίδευση και η παιδεία γενικότερα θα βελτιώσει πολλά στραβά σ’ αυτόν τον κακομοίρη τόπο. Που δεν είναι κακομοίρης από μόνος του. Εμείς τον τροφοδοτούμε με την κακομοιριά μας και δεν τον αφήνουμε να ησυχάσει.
Από τους εφιάλτες του!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου