Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ"  ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ    23/07/2008


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Ρόδα είναι και γυρίζει!
Μόδα είναι, έρχεται, φεύγει και εκεί που τη θεωρούμε όλη ξεχασμένη νάσου επανέρχεται σαν σύγχρονη μόδα. Παραδείγματα αναρίθμητα σε όλες τις φάσεις και τα επίπεδα του πολιτισμού της καθημερινής ζωής.
Ποιος θυμάται άραγε τις εποχές της επικοινωνίας δια αλληλογραφίας; Μόνοι όσοι περπατούν στο δεύτερο μισό της εκατονταετίας τους. Οι νεότεροι δηλώνουν πλήρη άγνοια βουτηγμένοι σε πιο γρήγορες μορφές επικοινωνίας.
Ολοσέλιδα κείμενα κλεισμένα σε ένα φάκελο παρέδιδαν στον παραλήπτη νέα και ειδήσεις αγωνίες και προτροπές. Ανυπομονησία για την ώρα του ταχυδρόμου που θα έφερνε ένα γράμμα από μέρη μακρινά. Μια επιστολή που θα γέμιζε χαρά ή λύπη τον αδημονούντα παραλήπτη.
Νέα φάση ...επιστολών περνάμε αυτή την περίοδο. Ούτε καν ένα τηλέφωνο, ένα SMS, για πιο γρήγορη επικοινωνία. Άλλο γρήγορη επικοινωνία και άλλο εντυπωσιακή επικοινωνία. Παλιά η γνωστοποίηση λεπτομερειών των επιστολών είχε άμεση σχέση με το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων. Σήμερα η χρήση επιστολών γίνεται για ...κοινοποίηση του περιεχομένου προς όφελος του αποστολέα.
Διότι στη γρήγορη εποχή που ζούμε η ανταλλαγή επιστολών είναι πιο ...χρονοβόρα αλλά και πιο ωφέλιμη στη δημιουργία εντυπώσεων και συναισθημάτων.
Η πανταχού αποστολή επιστολών του κ. Γκρούεφσκι σχετικά με τον πόνο της ταυτότητας του έχει αποκλειστικό στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων τόσο στο εξωτερικό της χώρας του όσο και στο εσωτερικό.
Στο εξωτερικό για τη σοβαρότητα (!) της επιδείνωσης των δεινών της “μειονότητας” στην ...σκληροτράχηλη Ελλάδα και στο εσωτερικό για τη διατήρηση του ηθικού των οπαδών του στο σημείο που αυτός θέλει.
Τώρα αυτή η μόδα της ανταλλαγής επιστολών μας πάει χρόνια πίσω. Καταργείται η μοντέρνα τεχνολογία. Στο πυρ το εξώτερον!
Λίγο το ‘χεις μετά από χρόνια να ...εκδοθούν σε συλλεκτική έκδοση “Οι επιστολές Γκρούεφσκι”; Έχει άλλον αέρα και ένα λογοτεχνικό έρεισμα!
Μεγαλεία πολιτισμού!
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου