Σάββατο 7 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  16/09/2008


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Μας έχουν ζαλίσει πλέον!
Μέχρι χθες μας έλεγαν ότι άσχετα με την παγκόσμια οικονομική κατάσταση οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Και όχι μόνο τα έλεγαν αλλά έβλεπες ότι επιβεβαιωνόταν κιόλας. Και όχι μόνο τώρα, αλλά ήταν μια πάγια κατάσταση γενικά.
Και τώρα καταφτάνουν τα νέα για τη κήρυξη πτώχευσης από τη μεγάλη αμερικανική επενδυτική τράπεζα Lehman Brothers. Τι γίνεται; Δεν μας τα λένε καλά!
Εξαφανίστηκαν τα πλούτη και τα μεγαλεία; Καταρρέουν και οι οικονομικοί κολοσσοί; Σαν χάρτινοι πύργοι; Και δεν γίνονται οι πλούσιοι πλουσιότεροι; Διότι πτώχευση δεν μπορεί να κάνει ένας ...φτωχός! Άμα δεν έχεις, τι πτώχευση να κηρύξεις! Υπάρχουν και οι άλλες περιπτώσεις που κάνεις ότι έχεις μέχρι να ...αποδείξεις ότι δεν έχεις για να μη σε κυνηγούν αυτοί που μέχρι στιγμής πίστευαν ότι είχες! Φαύλος κύκλος, ανελέητος και κερδοφόρος σε ένα ατελείωτο παιχνίδι οικονομικού πανζουρλισμού. Διότι όσα λιγότερα έχεις τόσο καλύτερα περνάς σ’ αυτή την όμορφη ζωή.
Δεν λένε μεγάλα καράβια μεγάλες φουρτούνες; Άμα δεν έχεις φουσκωτό πώς να κάνεις προσέγγιση στη μαούνα που λικνίζεται περήφανα στα βαθιά; Άντε, στη χειρότερη περίπτωση να είσαι καλός κολυμβητής. Άμα πνίγεσαι όμως στην ακρογιαλιά τι να τα κάνεις τα μεγάλα καράβια; Πώς θα φτάσεις μεσοπέλαγα;
Διότι το οικονομικό παιχνίδι είναι μόνο για λίγους. Πολύ λίγους. Και αυτοί οι πολύ λίγοι μπορεί να γίνουν ακόμα λιγότεροι!
Είχε εκτιναχθεί το πετρέλαιο στα ύψη. Γλιστράει ήδη στα 95 δολάρια. Κατά την περίοδο της εκτίναξης αμέσως εκτινάχτηκαν και οι λιανικές πωλήσεις στα ύψη. Τώρα ...άκρα του τάφου σιωπή στον κάμπο βασιλεύει. Ακόμα περιμένουμε ανακοινώσεις για μείωση.
Προφανώς δεν έφτασαν ακόμα ...τα ευχάριστα νέα στις πολυεθνικές!
Διότι σου λέει αν κατεβάσω τιμές θα πρέπει τουλάχιστον να κηρύξω ...πτώχευση!
Διότι δεν βγαίνω, σου λέω, δεν βγαίνω! Και με τόσο που πουλάω μπαίνω μέσα!
Άντε να δούμε και τα αποτελέσματα των εκλογών και να ...ησυχάσουμε πια!
Να βρει και η οικονομία την ηρεμία της!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου