Σάββατο 7 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ   02/09/2008


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Ο Σεπτέμβριος μας έφτασε, εμπρός βήμα ταχύ,
να τον προϋπαντήσουμε παιδιά στις ...εκλογές!
Κατά ένα μυστήριο τρόπο ο Σεπτέμβριος προκαλεί και εξεγείρει θύμησες παλιές και αναμοχλεύει εκλογικές διαδικασίες.
Θες το καλοκαίρι, θες η ανάπαυλα και ο ρεμβασμός κάτω από τον παχύ ίσκιο ενός οποιαδήποτε δέντρου στην άκρη της παραλίας, θες η ζάλη των παρενεργειών του ούζου ή της μπύρας και των απαραίτητων σχετικών συνοδευτικών που βρίσκονται υπό την απειλή ακάθεκτων πιρουνιών, θες τα πουλάκια που τιτιβίζουν ελεύθερα και ανέμελα συνοδεία νεοελληνικών ασμάτων ...τουρκομπαρόκ κατευθύνσεων, θες η άνοδος της θερμοκρασίας, όλα συντελούν για μια πλήρη και σφαιρική επίγνωση ότι κάτι δεν πάει καλά σ’ αυτό τον τόπο.
Και ξαφνικά εδώ και χρόνια επέρχεται μια ανασφάλεια ότι κάτι πρέπει να αλλάξει για να διορθωθούν τα πράγματα και αυτό θα επιτευχθεί μόνο αν γίνουν εκλογές. Και αρχίζει μια σκέψη να τριβελίζει στο νου ...δεν είναι κακό, δεν είναι κακό!
Διότι οι εκλογές αποτελούν την ...καλή νεράιδα που με το άγγιγμα του μαγικού της ραβδιού θα αλλάξει τα πράγματα και θα φέρει τα πάνω κάτω. Κάτι σαν τους παλιούς σελτέδες που έβγαιναν στον δυνατό ήλιο και μετά φέρτους τούμπα για να βρουν την καλή τους θέση στην αναπαυτική άνεση ενός καλοβολεμένου κρεβατιού!
Το σίγουρο είναι ότι οι εκλογές δεν είναι σελτέδες για να τους φέρεις τούμπα και να εξαφανίσεις τα οικιακά ακάρεα που μπορεί να καταδυναστεύουν την αναπνευστική οδό των ευαίσθητων οργανισμών. Και να φανταστεί κανείς ότι ο αριθμός των ακάρεων σε ένα στρώμα 5ετίας μπορεί να είναι από 5000 έως 15000 ακάρεα ανά τετραγωνικό εκατοστό στρώματος...! Φαντάσου δηλαδή τους σελτέδες 10ετίας ή 20ετίας! Εδώ χρειάζεται κομπιουτεράκι! Μήπως όμως θα χτυπήσει τιλτ;
Οι εκλογές είναι μια δύσκολη υπόθεση για την οικονομία μιας χώρας. Κάθε λίγο και λιγάκι εκλογές, θα εξοντώσουν τελειωτικά τους ήδη στα πρόθυρα εξόντωσης πολίτες μιας χώρας. Δεν είναι πλέον εποχές για ευτυχισμένους πρίγκιπες.
Τα μαγικά ραβδιά είναι πλέον μουσειακό είδος. Ανήκουν στην παιδική φαντασία και στην αργόσχολη μνήμη ευλαβών αναμνήσεων.
Τώρα πλέον είναι ολοφάνερο ότι οι αλλαγές δεν γίνονται ούτε με τις εκλογές οποιουδήποτε είδους και τροποποίηση επιφανειακών επιστρωμάτων παρά μόνο με δουλειά..., με δουλειά..., με δουλειά...! Και εννοείται από όλους. Κυβερνώντες και κυβερνώμενους.
Που δυστυχώς δεν είναι το αγαπημένο μας χόμπι!
Τελικά ο Νίνο κατετάγη στην αεροπορία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου